Vier vandaag Free Comic Book Day in je comic shop

0

De eerste week van mei is hemel op aarde voor geeks. Na Star Wars-feestdag May the Fourth is het vandaag de beurt aan de hoogdag der comics: Free Comic Book Day!

Free Comic Book Day gaat vandaag voor de 16de keer door. Winkeliers werken samen met uitgevers om hun lezers te bedanken en om nieuwe fans te overtuigen van de wondere wereld der comics. Vandaag kan je daardoor gratis comics ophalen van Doctor Who, Rick and Morty, Wonder Woman, The Legend of Zelda, Guardians of the Galaxy en veel, veel meer.

Maar denk natuurlijk niet enkel aan jezelf op Free Comic Book Day. Het is immers de perfecte gelegenheid om vrienden en familie te betrekken in je hobby. Pak ze dus mee naar de stripwinkel of doe ze een van de gratis comics cadeau. Uit appreciatie voor onze comic shops is het trouwens de gewoonte om naast die gratis nummers, ook enkele stripverhalen te kopen.

free comic book day 2017

Het jaarlijkse evenement is voor veel winkels ook een waar feest. World’s End Comics & Games in Gent opent niet enkel zijn deuren op zaterdag, maar ook op zondag ben je nog welkom voor gratis comics. West-Vlamingen kunnen dan weer naar Comixcity in Roeselare trekken, waar je wel je klantenkaart moet tonen om gratis comics te krijgen (maar ze gooien er extra nummers bij). Je kan je er ook laten fotograferen terwijl er een Alien-chestburster uit je spat! En in Antwerpen kan je bij Mekanik Strip terecht voor free goodies, speciale deals, wafels én kan je jezelf laten fotograferen als stripheld op een cover.

Benieuwd hoe Free Comic Book Day er vorig jaar aan toe ging? Wij waren toen aanwezig bij World’s End Comics & Games!

Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties