Het werk van Brian Michael Bendis in het DC-universum heeft vooral in het teken gestaan van Superman. 2019 is begonnen en de goddelijke kale komt met een nieuwe comic genaamd Young Justice, hierbij overigens bijgestaan door Patrick Gleason als tekenaar.

Schrijver: Brian Michael Bendis
Tekenaar: Patrick Gleason
Inkleurder: Alejandro Sanchez
Uitgever: DC Comics
Verschijningsdatum: 9 januari 2019

De meeste lezers van deze website kennen de naam van deze reeks waarschijnlijk vooral van de gelijknamige tekenfilmserie die vanaf 2010 tot 2013 de tv schermen onveilig maakte. Young Justice begon zijn leven als comicreeks in 1998. Peter David en Todd Nauck stuurden een bende jonge sidekicks die graag superheld willen zijn zo’n 6 jaar lang door het hele DC-universum waarna de reeks verdween.
Young Justice originele reeks

Deze nieuwe incarnatie maakt deel uit van Bendis zijn imprint voor jonge lezers getiteld Wonder Comics. Maar wie nu een belegen tienercomic verwacht, komt bedrogen uit. Oké, wanneer je een lid van het nieuwe team Teen Lantern noemt dan is dat ietwat erover. Maar voor de rest is dit een groot spektakel.

Het verhaal komt erop neer dat inwoners van Gemworld ontdekken dat elke crisis die de aarde doormaakt ook van invloed is op hen. Wie bekend is met de rijke geschiedenis van het DCU weet dat de aarde zo’n 7 crisissen heeft doorstaan. Na elke crisis ging het slechter met Gemworld en daarom wordt het tijd voor wraak. Een groepje krijgers trekt naar de aarde waar ze het uiteraard tegen een vernieuwd Young Justice opnemen.

Zonder te spoilen kun je zeggen dat deze comic gedrenkt is in de continuïteit van het DCU. Het is een verrijking voor de ervaren lezer maar leidt niet af wanneer je nog niet bekend bent met de helden of de reeks.

Het moet ook worden gezegd dat het werk van Gleason complementair is met het verhaal. Zijn pagina’s geven de actie kraakhelder weer. En dat is geen overbodige luxe want dit eerste issue is behoorlijk druk. Gleason is geen grote illustrator. Zijn stijl is functioneel en zal niet ieders smaak zijn.

Deze comic is een goed begin van een hopelijk goede reeks.

6 Goed

Het tekenwerk zal niet ieders smaak zijn. Maar Young Justice 1 is een comic die oude en nieuwe zaken mengt tot een frisse cocktail.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 6
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties