Begin jaren tachtig mochten ze er al even aan ruiken en nu is het dan eindelijk zover. Kitty Pryde en Colossus gaan trouwen. Natuurlijk komt er dan een speciale comic om dit heugelijke feit te vieren. Helaas is dat niet deze comic. De echte trouwerij vindt plaats in X-Men Gold #30.

Schrijver: Chris Claremont, Kelly Thompson, Marc Guggenheim
Tekenaar: Todd Nauck, Greg Land, Marika Cresta
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 15 mei 2018

Deze special bevat drie verhalen van drie verschillende teams die ieder op hun manier het komende huwelijk belichten. Het is een comic in de rijke traditie van de X-Men-rustnummers die rond een grote gebeurtenis werden gepubliceerd.

Het eerste verhaal is van de hand van tekenaar Todd Nauck en de enige echte Chris Claremont, die tevens een van de vaders van Kitty Pryde was. Ze zetten een type verhaal op papier zoals ze al eerder deden in de eerste issue van de Nightcrawler-serie van enkele jaren terug. Het is een melancholische terugblik op het leven van Kitty terwijl ze peinst over het huwelijk.

X-Men nostalgie

Het is vooral continuity porno waaraan de oudere X-Men-fan zijn hart kan ophalen. En de wakkere lezer ziet ook een kanjer van een optie om het huwelijk eventueel ongedaan te maken.

De andere twee verhalen zijn het beste te lezen als een geheel. Het zijn de vrijgezellenfeesten van Colossus en Kitty Pryde. Colossus zijn hengstenbal wordt gemaakt door Marc Guggenheim (schrijver van X-Men Gold) en Greg Land. Het leest als een tussendoortje dat rechtstreeks uit een andere reeks is gepakt en is een verhaal zonder staart. Saai!

Het hennenbal van Kitty Pryde wordt gemaakt door Kelly Thompson en Marika Cresta en net zoals het eerste team, weten ze prima af te stemmen op het echte X-Men-gevoel. Het is een klein intiem verhaal waar oudere X-Men-fans om meer dan een reden hun genoegen uit zullen halen. Het doet, ongetwijfeld bewust gedaan door de makers, terugdenken aan Uncanny X-Men 244.

X-Men hennenbal

Een cynicus zou zeggen dat deze comic vooral een ordinaire greep is van Marvel in de portemonnee van de lezer. En dan zou hij gelijk hebben. Deze comic zou er ook baat bij hebben gehad als slechts één team het verhaal onder handen had genomen.

Ondanks dat overheerst een gevoel van tevredenheid en dat alleen omdat het gewoon heerlijk is om weer iets van Chris Claremont te lezen.

6 Goed

Met een huwelijk heeft deze comic weinig van doen. De titel is misleidend. Toch is het zo heerlijk dat Chris Claremont weer wat schrijft dat ik veel van de imperfecties van deze comic onder het tapijt schuif.

  • Verhaal 6
  • Tekenstijl 6
  • Sfeer 7
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties