Wonderen bestaan: Battle Chasers keert terug

0

Even een stukje duiding. Jim Lee begon begin jaren negentig een eigen studio genaamd Wildstorm onder de vleugels van Image Comics. Deze studio ontwikkelde hij door tot een eigen uitgever die uiteindelijk in 1998 opgekocht zou worden door DC Comics.

In 1997 startte Lee een imprint getiteld Cliffhanger waar hij comicmakers de gelegenheid gaf om eigen titels uit te geven. Hij wist de drie grootste talenten van dat moment te strikken: J. Scott Campbell, Humberto Ramos en Joe Madureira. De laatste was een heuse coup want Madureira had een goede naam opgebouwd als tekenaar van Deadpool en de X-Men.

Joe Madureira koos ervoor om geen cheques te blijven innen maar om zelf een nieuwe reeks te starten. De naam? Battle Chasers! Onder de vlag van Cliffhanger en later Image Comics verschenen van 1998 tot 2001 negen issues.

©Joe Madureira

Het was, zoals cynische comicfans graag mochten zeggen, die mooie tijd waarin er gemiddeld twee issues van een reeks per jaar verschenen. Ondanks het feit dat Battle Chasers #9 afsloot met een fikse cliffhanger zou er nooit een tiende deel komen. (Noot van de redactie: Dennis noemde het de een na grootste ramp die plaatsvond in september 2001.)

Na bijna tien jaar in de comicsindustrie stortte hij zich op het werk van videogamedesigner. Zijn bekendste werk is waarschijnlijk de titel Darksiders uit 2010. In 2015 begon Madureira samen met wat vrienden een nieuwe studio genaamd Airship Syndicate. Hun eerste project? Een kickstarter waarin ze om fondsen vroegen voor een Battle Chasers-game. Een van de stretchgoals was dat er nieuwe Battle Chasers-comics zouden komen.

De game werd keurig afgewerkt maar rond de comics bleef het angstvallig stil. Op 3 maart plaatste Madureira op zijn Instagram de aankondiging dat er een tiende Battle Chasers-issue in het vat zat. Hij heeft zijn medewerker Ludo Lullabi bereid gevonden om het tekenwerk op zich te nemen. De backers krijgen als eerste hun comic maar later dit jaar worden ze aan stripwinkels aangeboden.

Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties