The Silencer is een van de eerste titels van DC Comics’ Dark Matter-lijn. Deze comicslijn wordt opgezet om een aantal oude helden op te poetsen en nieuwe personages te introduceren bij een nieuw, diverser publiek. The Silencer is dus een van de nieuwe personages waarmee DC jullie hartjes hoopt te veroveren.
Schrijver: Dan Abnett
Tekenaar: John Romita Jr
Uitgever: DC Comics
Verschijningsdatum: 28 januari 2018

Maak kennis met Honor Guest. Haar leven is dat van een doorsnee moeder wiens aandacht vooral uitgaat naar haar man Julio en haar zoontje. Klinkt misschien wat grijs, maar ze zou niet anders willen. Honor is gelukkig. Dat ze ooit iets anders deed en minder doorsnee was, zie je al meteen in de openingsscène.
Silencer supermarkt

Terwijl ze haar kind en de boodschappen in de auto stopt, wordt ze aangesproken door een übergespierde kennis uit haar oude leven. Die haar meteen wil kelen. Hier wordt haar gave geïntroduceerd, waardoor je al meteen begrijpt waarom ze “the Silencer” wordt genoemd.

Wanneer ze een paar uur later op het punt staat om aan tafel te gaan, gaat de deurbel en staat een oude ‘vriendin’ op de stoep: Talia al Ghul. Ooit werkte Honor voor haar moordenaarsgilde en deed ze iets waardoor Talia bij haar in het krijt stond.

Silencer dialoogHoewel ze had beloofd om Honor met rust te laten, denkt een oude vijand uit hun gezamenlijke verleden hier anders over. Hoe ver gaat Honor om haar geheim te bewaren?

Eindoordeel

DC gooit alles dus over een andere boeg. Het eerste wat opvalt, is de positie van tekenaar John Romita Jr, wiens naam boven schrijver Dan Abnett staat gepositioneerd. Zijn inbreng is duidelijk leidend. De vraag is of DC Comics hier in een oude val trapt en de schrijver slechts dient om de typist voor de tekenaar te zijn? Dit deden ze o.a. ook al eens na hun relaunch in 2011 met de serie Batman: The Dark Knight en dat was geen succes.

Nu heeft John Romita Jr absoluut de skills om te weten waar zijn minpunten liggen, maar niet elke tekenaar heeft deze kwaliteiten.

Het verhaal is in ieder geval aardig opgezet en je krijgt als lezer al een goed beeld van The Silencer voorgeschoteld. Je weet wie ze is en wat haar drijft. Wat heeft ze gedaan en waarom verdient ze het respect van Madam al Ghul? Het is boeiend genoeg om te blijven lezen. De cynicus die zegt dat ze slechts een Punisher met borsten is, heeft voorlopig wel een puntje.

7 Top

The Silencer weet voor een nieuw personage genoeg te boeien om je als lezer uit te laten kijken naar meer. Tekenwerk van John Romita Jr is trouwens nooit verkeerd.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 8
  • Sfeer 6
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties