De nieuwe Star-Lord-reeks vertelt de oorsprong van ruimtepiraat Peter Quill. Een fris nieuw begin of voorspelbaar door de film?

Schrijver: Sam Humphries
Tekenaars: Javier Garrón
Uitgever: Marvel
Verschijningsdatum: 18 november 2015

Het grote publiek kent Star-Lord natuurlijk uit Guardians of the Galaxy, de onverwachte Marvel-hit van vorig jaar. Als lid van die ruimtebende kreeg hij in 2014 ook een soloreeks en een miniserie met Kitty Pryde. Na de gebeurtenissen uit Secret Wars gaf Star-Lord de mantel door aan Pryde om zelf koning te gaan spelen.

Zijn nieuwste soloreeks onder de All-New, All-Different Marvel-banner keert echter terug naar het verleden om zijn oorsprongsverhaal te vertellen. Ideaal voor de nieuwkomers dus en fans van Guardians of the Galaxy.starlord_1De jonge Peter Quill verloor zijn moeder door het toedoen van enkele aliens (minder emotioneel dan in de film wel). Peter wil nu astronaut worden met slechts één doel: de moordenaars van zijn moeder doen boeten. Helaas is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan, want als mecanicien wordt hij bespot door de andere astronauten.

Het verhaal van Sam Humphries (Citizen Jack) neemt geen verrassende wendingen. Integendeel, voor wie de film gezien heeft, is het helemaal geen verrassing op wie Peter straks zal botsen in de ruimte. De humor lijkt ook recht uit Guardians of the Galaxy gezogen, een pluspunt natuurlijk. De tekeningen van Javier Garrón trekken het brave verhaal wel naar een hoger niveau, vooral de ruimtescènes zijn een streling voor het oog.

De sfeer van het verhaal, met de astronautenopleiding, en het uitzicht van de futuristische aarde deden mij vooral denken aan de recentste Star Trek-films. Omdat Peter Quills verhaal voorspelbaar aanvoelt, ben ik meer geïnteresseerd in de plannen van het gigantische kolonisatieschip. Hopelijk krijgt die verhaallijn later meer aandacht.starlord_2

73%
73%
Deftig

Star-Lord #1 is vermakelijk en blinkt toch eerlijk gezegd nergens in uit. De ruimtescènes en schepen zijn om je ogen van uit te kijken, terwijl het verhaal voorspelbaar is door de Guardians of the Galaxy-film (met uitzondering van kleinigheden). Ongetwijfeld leuk voor de nieuwkomers, maar fans zullen al beter gelezen hebben.

  • Tekenstijl
    7.5
  • Verhaal
    7
  • Sfeer
    7.5
Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties