Toen Secret Wars begon werden er veel vergelijkingen gemaakt met Game of Thrones, maar issue #8 toont ons een kant dat eerder wat weg heeft van een ander fantasy epos.

Schrijver: Jonathan Hickman
Tekenaar: Esad Ribic
Uitgever: Marvel
Verschijningsdatum: 10 december 2015

Wat een voorlaatste issue – één gigantisch gevecht tussen sleutelfiguren met genoeg dialoog om het verhaal verder te duwen! Ben Grimm vs. Galactus (onder controle gehouden door Franklin). De oorlog tussen het gewone volk en Doom’s verschillende generaals: Sinister, The Goblin Queen, Apocalypse & Maestro speelt als een ruis op de achtergrond. En God kijkt met lede ogen toe.

Ben vs GalactusSue en Valeria vragen zich af waarom hij niet in actie schiet, waarom hij geen einde maakt aan het slagveld voor hem. Nee, de man had al lang door dat eens The Shield weg is, de gedrochten die voorheen afgezonderd werden door de muur, nu vrij rondwaren. Pas als die ten tonele trekken, kan hij zijn ijzeren vuist bovenhalen.

Intussen gaan Star-Lord, Reed Richards en zijn tegenpool The Maker op missie om te infiltreren in Doom’s kasteel. Vanaf hier wordt het moeilijk om verder te vertellen zonder in het territorium der spoilers terecht te komen, als ik al niet zover ben, dus maak ik het mezelf gemakkelijk en stop ik hier qua verhaallijn. Het sappigste stuk uit deze issue laat ik aan jullie om te ontdekken, namelijk de mooie dialogen en de confrontaties tussen verschillende personages. Het zou spijtig zijn moesten jullie dit al allemaal te horen krijgen in tekst-formaat op een bescheiden Vlaamse blog, niet waar?

Secret Wars - Oorlog Mijn lofzang voor Jonathan Hickman en Esad Ribic kent ook deze maand geen einde. De gesprekken onderling zijn sterk en de artwork tijdens de gevechten zijn top notch.  Wel moet ik toegeven dat de gezichtsuitdrukkingen met momenten overdreven zijn, iets wat in de eerste issues me ook al opviel.

Nu we het einde van Secret Wars naderen is het misschien wel interessant om eens na te denken hoe de reeks zal eindigen. We weten wat er ná Secret Wars komt, we weten hoe de situatie is nét voor het einde , dus nu is de vraag: wat gaan we te weten komen in het laatste puzzelstukje?

Een wilde gok? Molecule Man heeft tijdens het bestaan van Battleworld het All-New All-Different universum in elkaar getimmerd en Battleworld zelf is op zich een tijdelijke hub tussen de het oude en het nieuwe universum? Of een façade over het nieuwe universum? Geen idee! Nog een maand wachten… En het kan niet snel genoeg voorbij zijn!

8.7 Sterk!

Een heel sterke voorlaatste issue en het maakt me enorm benieuwd naar het laatste stukje van de puzzel. Het is echt nog koffiedik kijken, wat het wachten enkel maar harder maakt natuurlijk. Wordt dit een event waar men jaren later nog positief op terugblikken? Het is al een behoorlijk sterk verhaal tot nu toe, maar alles zal afhangen van de apotheose in januari.

  • Tekenstijl 9
  • Verhaal 8
  • Sfeer 9
Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties