Scarlet Witch begint op haar eentje een zoektocht naar de saboteur van hekserij. 

Schrijvers: James Robinson
Tekenaar: Vanesa Del Rey
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 10 december 2015

Scarlet Witch, de alias van mutant Wanda Maximoff, heeft het in de geschiedenis van Marvel al flink te verduren gekregen. Meest recentelijk was ze verantwoordelijk voor de gebeurtenissen in House of M (en de gevolgen ervan), ontdekte daarna dat haar vader (Magneto), niet haar echte vader was en werd ze ook nog eens opgezocht door haar kinderen. Oh, en ze stierf enkele keren. Nu blijkt ze geen mutant te zijn, ongetwijfeld omdat dat beter overeenkomt met het Marvel Cinematic Universe.

Nadat het personage 50 jaar rondgegooid werd als plot device, is het nu eindelijk tijd geworden voor Scarlet Witch om een eigen reeks te dragen. Wanda woont nu in Manhattan, waar ze een oogje in het zeil houdt aangaande magische zaken. Natuurlijk voelt ze plots een disturbance in the Force en gaat ze op onderzoek uit.

Scarlet Witch Avengers Scarlet WitchIn haar eigen reeks besluit Scarlet Witch ook duidelijk zelf de touwtjes in handen te nemen. Met die persoonlijke focus schrijft James Robinson een erg boeiend personage, dat actief komaf tracht te maken met haar traumatisch verleden. Als ik het goed voor heb, zal haar verhaal overlappen met datgene dat momenteel loopt in de nieuwe Doctor Strange-comic. Het is allemaal erg spiritueel en magisch, iets waarvoor het tekenwerk een ferme bijdrage levert.

De scherpe tekeningen van Vanesa Del Rey zijn een streling voor het oog en het lijkt allemaal erg atypisch voor een Amerikaanse superheldencomic. De inconsistentie in character design, of toch vooral in het gezicht van Wanda, vergeven we volledig omdat het kleurenwerk van Jordie Bellaire zo ongelooflijk mooi is. De roodtinten zijn natuurlijk overheersend, maar wanneer Bellaire kiest voor monotone, ingetogen kleuren met hier en daar een toets felheid, sta je te staren naar een kunstwerkje.

Elk nummer van Scarlet Witch zal getekend worden door een andere artiest. We houden er een beetje ons hart voor vast, omdat die variatie soms averechts werkt. Maar als het niveau consistent zo hoog ligt als in dit eerste nummer, mogen we op beide oren slapen!
Scarlet Witch magic

8.2 Magisch

Een heel sterk begin voor de soloreeks van de Scharlaken Heks. Veel (intrigerende) opzet weliswaar, maar het is de sfeer die juist helemaal goed zit door het unieke tekenwerk en de fenomenale inkleuringen. Nu maar hopen dat de wisselende artiesten geen domper zijn op die sfeer!

  • Tekenstijl 8
  • Verhaal 7.5
  • Sfeer 9
Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties