Oblivion Song beleefde deze week zijn debuut. Een nieuwe comic van de hand van Robert Kirkman en debutant Lorenzo de Felici. Kirkman hoort iedereen te kennen want hij is tenslotte de schrijver en medebedenker van The Walking Dead.
Schrijver: Robert Kirkman
Tekenaar: Lorenzo de Felici
Uitgever: Image Comics
Verschijningsdatum: 7 maart 2018

In deze eerste issue wordt er erg veel aandacht besteed aan de opbouw van de wereld. Tien jaar geleden verdwenen 300.000 inwoners van de stad Philadelphia en kwamen terecht in een alternatieve dimensie waar de samenleving volledig naar de kloten is gegaan en monsters door de straten dwalen.

Oblivion Song monster 1

Een team reist met speciale technologie regelmatig naar deze dimensie om mensen te redden. Na tien jaar wordt het vinden van overlevenden steeds moeilijker en trekt de Amerikaanse regering de stekker uit het reddingsprogramma. Nathan Cole denkt daar net even iets anders over en laat hij nu net de held van dit verhaal zijn. Waarom Nathan hier anders over denkt? Lees daarvoor deze comic.

Het oordeel

Lorenzo de Felici had in Italië al een staat van dienst opgebouwd als tekenaar van Dylan Dog. De Felici is een degelijke allround tekenaar, wiens cartoonachtige realisme goed past bij dit verhaal. Het oogt heel eigentijds en zal ook Europese lezers zeker aanspreken. Het doet qua tekeningen bijvoorbeeld wat denken aan een recente reeks als Mermaid Project.

Oblivion monster 2

Het concept is wel aardig. Je kunt het Kirkman niet kwalijk nemen dat hij weer flirt met de apocalypse. Er komt vooralsnog geen zombie voor en de wisselwerking tussen aarde en de andere dimensie genaamd Oblivion zorgt in ieder geval voor een originele setting.

Toch blijft het schrijfwerk van Kirkman het nadeel houden dat zijn personages toch vooral lijken te zijn weggelopen uit een soapserie. Ze hebben de diepgang van een kartonnen uithangbord. Het publiek slikt dit vooralsnog, al kant het mij persoonlijk niet boeien.

Oblivion Song is lezenswaardig vanwege de sfeer en het concept. Hoelang het weet te boeien weet alleen Nostradamus.


7 Goed

Oblivion Song is de tweede flirt van Robert Kirkman met de apocalyps. Dit keer is er geen zombie te bekennen en dat maakt het al bij al best vermakelijk.

  • Verhaal 6
  • Tekenstijl 8
  • Sfeer 7
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties