Een intelligent meisje ontmoet een rode dinosaurus. Zorgt het absurde concept voor een goeie comic?

Schrijvers: Amy Reeder & Brandon Montclare
Tekenaar: Natacha Bustos
Uitgever: Marvel
Verschijningsdatum: 25 november 2015

Devil Dinosaur werd eind de jaren 70 bedacht door Jack Kirby. De oerhagedis en zijn kompaan Moon Boy leven op een alternatieve versie van de aarde waarin dino’s naast primitieve mensen leven. Daarna verscheen Devil Dinosaur in een Godzilla-comicreeks om later maar sporadisch meer op te duiken.

Moon Girl and Devil Dinosaur respecteert volledig haar eigen verleden. Dit is geen reboot, maar een vervolg dat gelukkig genoeg achtergrondverhaal vertelt over de originele reeks om de lezer op weg te helpen.

Lunella Lafayette is Moon Girl, een jonge nerd die school haat omdat het haar niks bijleert. Daarnaast wordt ze gepusht door haar ouders om vrienden te maken. Ze houdt zich het liefst (uit noodzaak vooral) bezig met een wetenschappelijk project. Dat project brengt Devil Dinosaur tot bij haar. Het leven van het intelligente meisje dat haar plaats niet vindt, wordt nu nóg ingewikkelder. moon-girl-and-devil-dinosaur-artifactAmy Reeder en Brandon Montclare hebben een erg leuk personage neergezet, dat verlangt om meer over gelezen te worden. De afkomst van Lunella en hoe ze geportretteerd wordt, zorgt voor een geweldig frisse leeservaring. En ze verdienen extra punten om van de originele Devil Dinosaur een fris vervolg te maken en geen slappe reboot.

Bij het openslaan van de comic word je gegroet door een ongelooflijk toffe tekenstijl. Het tekenwerk van Natacha Bustos is heel modern en gedetailleerd. Ze zorgt ervoor dat de schattige Lunella als echt aanvoelt. Ook de inkleurder verdient flink wat lof. Tamra Bonvillain (wat een coole achternaam) leeft zich uit met felle kleuren, zonder te overdrijven.

Moon Girl and Devil Dinosaur is het type comic waarvoor ze bij Marvel de laatste tijd flink hun best doen, en terecht. Net als Squirrel Girl en Lumberjanes, is dit een comic die écht voor iedereen is weggelegd, voor alle leeftijden, zonder kinderachtig te zijn. De eerste issue schiet net enkele bladzijden te kort, maar langs de andere kant kijk ik daardoor erg hard uit naar het vervolg.moon-girl-and-devil-dinosaur-mouth

85%
85%
Veelbelovend

Eerlijk? Ik ben een beetje ondersteboven van Moon Girl and Devil Dinosaur. Het concept sprak me aan, maar schrok me ook af. De uitwerking kan echter niet beter met een interessant hoofdpersonage, leuke verwijzingen naar de originele comic en een mooi uiterlijk. Hopelijk wordt de dinosaurus zelf ook goed uitgewerkt als personage, maar met de opzet van deze eerste comic in gedachten, zal dat wel goed komen.

  • Tekenstijl
    9
  • Verhaal
    8
  • Sfeer
    8.5
Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties