Marvel Comics viert haar 80ste verjaardag met een speciale comic

0

In augustus 2019 is het tachtig jaar geleden dat Marvel Comics haar deuren opende. De uitgever staat tegenwoordig symbool voor de berg films waarmee ze vanaf 2008 stilletjes Hollywood naar hun hand hebben gezet. Het begon allemaal met boekjes met plaatjes. Strips dus.

Marvel Comics begon de mei-maand met het versturen van een aantal teasers zoals deze:

(c)Marvel Comics

Het blijkt een aankondiging te zijn voor een speciale jubileum comic getiteld Marvel Comics #1000 die de uitgever in augustus 2019 zal publiceren. Het is een 80 pagina’s tellende special waar veel verschillende creatieve teams aan meewerkten. Ieder team krijgt een pagina. Er zijn maar liefst 122 namen tot nu toe gecontracteerd:

 

Het verhaal van deze comic begint letterlijk met het eerste plaatje van de comic Marvel Comics #1 uit 1939. Het gaat over het mysterie dat de drijvende kracht was achter het Marvel Universum en het bijzondere artefact genaamd The Eternity Mask.

Elke pagina behandelt een jaar uit de geschiedenis van Marvel Comics.

Even stilstaan bij iemand die hier bij had moeten zijn

Wanneer je de bovenstaande lijst ziet, dan is het jammer dat een naam ontbreekt. Stan Lee liep vanaf 1939 rond bij Marvel Comics. Hij begon als loopjongen en wist zich gedurende vele decennia op te werken tot de hoofdredacteur van Marvel Comics. Lee was ook degene die in 1961 samen met Jack Kirby de aftrap gaf voor het succes van Marvel toen ze in november van dat jaar The Fantastic Four publiceerden.

Het is jammer dat Stan Lee dit niet meer mee heeft mogen maken.

1000 nummers?

Voor de mensen die nu even hun bolletje krabben en zoiets hebben van: “1000 issues? Hoe dan??” even het volgende. Nee, de serie Marvel Comics telde geen 1000 issues. Maar hoofdredacteur Tom Brevoort vond het een mooi symbolisch getal. (Het had vast niets te maken met het succes dat DC Comics had met de duizendste editie van Action Comics en Detective Comics).

Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties