Legend of Korra comics in het vooruitzicht

0

Al een jaar wachten ongeduldige Legend of Korra-fans op meer informatie omtrent de aangekondigde comics op San Diego Comic Con. Het is namelijk al maar liefst twee jaar geleden sinds de geliefde serie zijn laatste aflevering uitzond. Dat wachten is gelukkig eindelijk voorbij! De nieuwe Legend of Korra comics zullen ‘Turf Wars‘ heten en gepubliceerd worden in juni 2017. Dat bericht Dark Horse Comics, één van de grootste uitgevers van comics in de Verenigde Staten.

Zo vader, zo zoon

Het is geen verrassing dat de comics door Dark Horse Comics worden uitgebracht. Hard-core-fans zullen weten dat de comics van Avatar: The Last Airbender, de serie die vooraf gaat aan The Legend of Korra, door dezelfde uitgeverij zijn gepubliceerd. Zij hebben al maar liefst vijftien Avatar: The Last Airbender comics op hun naam staan. Dan tellen we nog niet alle art books en gratis comics mee.

Net zoals de comics van Avatar: The Last Airbender zullen de Legend of Korra comics onder toeziend oog van de makers van de series, Michael Dante DeMartino en Bryan Konietzko, worden geschreven. De illustraties worden voorzien door Irene Koh. Zij staat vooral bekend voor haar werk voor onder meer Batgirl en Teenage Mutant Ninja Turtles. (Kunnen we overigens stilstaan bij het feit dat Koh een erg toepasselijke naam is voor iemand die over het Avataruniversum schrijft.) Daarnaast staat Heather Campbell, gekend van de Free Comic Book Day-cover van The Legend of Korra, in voor de coverillustraties.

De cover van Heather Cambell voor Free Comic Book Day

De cover van Heather Campbell voor Free Comic Book Day

Korrasami nog steeds canon?

De driedelige graphic novel ‘Turf Wars’ begint waar de serie geëindigd is. Wanneer Korra en Asami terugkeren van hun reis naar de geestenwereld, treffen ze chaos aan in Republic City. Een hoogdravende projectontwikkelaar wil van de nieuwe spirit portals een pretpark maken. Daarnaast treffen veel inwoners van Republic City hun huizen volledig vernietigd aan door de gevolgen van de spirit portals. Ondertussen gooien de oude bendes roet in het eten voor de gestrande inwoners.

De meesten onder jullie zullen zich overigens de heisa rond de seizoensfinale nog wel herinneren. DiMartino en Konietzko kozen ervoor om Korra en Asami – allebei vrouwen voor de duidelijkheid – een koppel te laten worden. Hiermee maakten ze een grote stap op vlak van LBGT-representatie in kinderseries. Voor de Korrasami-shippers blijft het goede nieuws maar komen: “Het verhaal zal plaatsvinden direct na de finale,” laat DiMartino weten aan Entertainment Weekly, “dus het focust op de relatie tussen Korra en Asami, terwijl er een nieuwe dreiging ontstaat.” Hoera! Korrasami is en blijft canon.

Legend of Korra Comics

De eerste cover van de driedelige comic ‘Turf Wars,’ geïllustreerd door Heather Campbell

Gaan jullie de nieuwe Legend of Korra comics lezen? Wij zijn alvast benieuwd!

Share.

About Author

Avatar

Journaliste in wording en filmwetenschapper van opleiding. Heeft een uitpuilende boekenkast, een beschamende hoeveelheid aan Pop Funko's en een obsessie voor uilen. Zou graag van fangirling haar beroep maken.

Reacties