Als er een prijs wordt uitgereikt voor comic-clichés dan is de zin ‘A new era begins’ een kanshebber. Dat is namelijk precies wat de cover van Justice League de lezer belooft. Het is ook iets wat we de laatste jaren iets teveel gezien hebben met al die reboots en resets bij DC Comics en Marvel.

Schrijver: Scott Snyder
Tekenaar: Jim Cheung
Inkleurder: Tomeu Morey
Uitgever: DC Comics
Verschijningsdatum: 6 juni 2018

Een nieuw begin voor The Justice League

Op deze nieuwe nummer 1 debuteert een nieuw creatief team. Scott Snyder schreef de laatste jaren vooral Batman, maar na Dark Knights Metal had hij behoefte aan iets nieuws. En dan is DC’s Avengers een goede keuze. Marvel-veteraan Jim Cheung maakt na vele jaren de overstap naar DC en kruipt achter de tekentafel om Snyder een handje te helpen.

The Justice League is het paradepaardje van het DC-universum en dat zie je ook aan de opstelling van het team. Met namen als Superman, Batman, Green Lantern en Wonder Woman zie je alleen het beste van het beste. De openingspagina’s van het verhaal dienen meteen als een introductie tot het team. De nieuwe lezer moet door hebben hoe groots de League is.
justice league aktie

In de pagina’s die volgen zien we het team in actie. Daar geeft Snyder ook iets van zijn opzet prijs. De focus ligt vooral op de rol die The Martian Manhunter speelt en hoe zijn houding tegenover het team te maken heeft met zijn cultuur en licht traumatische verleden. Het heeft impact. Zeker in combinatie met het grote gevaar dat eraan komt.  En dan worden de geslaagde grappen over Batman nog even achterwege gelaten.

De opzet van deze reeks is niet nieuw. Door de focus op de banden tussen de teamleden worden de halfgoden van de JLA weer mensen waar je jezelf mee kunt identificieren.

Het tekenwerk van Cheung is episch. Zijn figuren zijn prima uitgewerkt en de decors staan barstensvol details. Het is jammer dat de inkleuring geen gelijke tred houdt. De scène waarin de lichtval op het Justice League-gebouw wordt beschreven is door de inkleuring teniet gedaan. Hierdoor komt het niet over. Slechts één klein minpuntje dus.

Als je ooit wilde beginnen aan deze reeks dan is dit de beste gelegenheid. Het tekenwerk is fraai en het verhaal is prima. Het wordt niet snel beter dan dit.

Online bestellen bij Worlds’ End Comics

8 Fraai

Deze eerste issue van de nieuwe Justice League is een ideaal instappunt voor nieuwe lezers. Het wordt niet snel beter dan dit.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 8
  • Sfeer 8
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties