Hawkman is een van de oudste figuren bij DC Comics. Het is ook een complex figuur omdat hij een van de weinige personages is die met enige regelmaat overlijdt. Dat is, zeg maar, zijn ding. Daarna reïncarneert hij weer als iemand anders en gaan zijn avonturen verder.

Schrijver: Robert Venditti
Tekenaar: Bryan Hitch
Inkleurder: Alex Sinclair
Uitgever: DC Comics
Verschijningsdatum: 13 juni 2018

Vrij recent organiseerde DC het event Dark Knights Metal en een van de series die daaruit voorkomt, is deze nieuwe Hawkman. Waarom dan? Heel simpel. zijn harnas is gemaakt van het Nth Metal en laat dat nu net een van de elementen uit deze miniserie zijn.

Hoewel deze Hawkman voor de zoveelste keer is gereïncarneerd, hoef je niet thuis te zijn in zijn 78-jarige geschiedenis. In zijn burgerkloffie staat Hawks bekend als Carter Hall, archeoloog extraordinaire. In dit eerste issue laten Robert Venditti en Bryan Hitch je alle facetten zien van Hawkman en de dingen die hij doet of zou moeten doen. En dan is daar ook nog het boeiend uitgangspunt van deze comic:

I’ve begun an adventure of outward exploration that I hope leads to discovery within.

Het issue kan, zeker in het begin, wat droog weglezen omdat Venditti nogal veel expositie gebruikt. Hier onderschat hij toch zijn lezers. Een keer de zaken goed uitleggen helpt vaak beter dan bepaalde zaken blijven herhalen. Gelukkig is daar Hitch om eens flink uit te pakken met een fraaie scène waarin Hawks laat zien hoe tof vliegen eigenlijk is.
Hawkman gorilla

Die grote gorilla helpt ook.

Hawkman is visueel natuurlijk een puik personage. Een stoere gast met grote vleugels en een flinke knuppel. Dat is gewoon tof. Hetzelfde geld voor de setting. Hoe vaak zie je superhelden nu in combinatie met het oude Egypte of Griekenland? Ik ga de vraag voor jullie beantwoorden… Helemaal niet!

Als Hitch zijn deadlines haalt en Venditti wat vlotter gaat schrijven dan wordt dit dé comic voor de superheldenlezer die eens iets anders wil, maar niet té anders.

7 Tof

Hawkman #1 is het ideale instappunt voor nieuwe lezers. Superhelden en archeologie leveren mooie plaatjes op. Hopelijk is dit de opmaat naar een goede serie.

  • Verhaal 6
  • Tekenstijl 8
  • Sfeer 7
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties