Geoff Johns en Gary Frank maakten eerder furore bij DC Comics als duo op titels als Shazam, Batman: Earth One en natuurlijk Doomsday Clock. Ze laten deze uitgever voor wat het is en maken een overstap naar Image comics met de titel Geiger.
Schrijver: Geoff Johns
Tekenaar: Gary Frank
Uitgever: Image Comics
Verschijningsdatum: 7 april 2021

Geiger is het verhaal van Tariq Geiger. (Yep, een hoofdpersoon met roots in het Midden-Oosten als held. Ballen kun je de makers nu al niet ontzeggen.) Alles wat hij deed, deed hij voor zijn familie. Dat zijn de woorden waarmee deze comic begint. Het is juli 2030 en om onbekende redenen gaat er een atoomalarm af. Er zijn bommen onderweg naar de VS en Tariq rent samen met zijn gezin naar de schuilkelder. Helaas wordt hij in zijn been geschoten waarna Tariq zijn gezin dwingt om de deur te sluiten.

© Image Comics

De bom valt en we reizen twintig jaar in de tijd. Een groep plunderaars loopt gehuld in stralingspakken over het terrein waar ooit het huis van het gezin van Tariq stond. Er duikt een mysterieus figuur op, gehuld in een soort rafelige mantel, die de plunderaars verjaagt. Ze noemen hem The Radioactive Man, de beschermheer van de stad. Het spreekt voor zich dat er donkere wolken aan de horizon opdoemen die nu eens niet met een atoombom hebben te maken.

Geiger is een mooi pakket

De comic heeft een stevige kartonnen cover. De gebruikte papiersoort is verder dezelfde soort die Image gebruikt voor haar andere titels. Het valt verder op dat de cover ruimte heeft ingeruimd voor het logo van Mad Ghost. Dit is de naam van de imprint die Johns heeft opgezet. Geiger zou het begin moeten worden van een heus netwerk aan comics.

Gary Frank kan tekenen. Hij is meer een vakman dan een ontwerper. Zijn pagina’s zijn getekend in een prachtige realistische stijl. Het ontwerp van de Radioactive Man is een samenraapsel van clichés. De kleding doet denken aan de kloffie van Nathan Cole in Oblivion Song. En dat skelet? Gaap…

Geoff Johns doet zijn best om een intrigerend verhaal op te zetten. Het ontbreekt Geiger aan een ziel. De wereld is enigszins boeiend. Juist omdat het zo’n mooi pakket is, wil je nog wel verder lezen. Het verhaal zal wel een stuk beter moeten worden om van deze serie een blijvertje te maken. De eerste issue van Geiger is te klinisch.

6 Mwoa

Geiger ziet er fraai uit en het verhaal zou potentieel kunnen hebben. Deze eerste issue is alleen te klinisch.

  • Verhaal 5
  • Tekenstijl 8
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties