We keren terug naar Hell’s Kitchen waar iedereen, behalve Foggy Nelson, Matt Murdock’s geheime identiteit vergeten is en waar Daredevil een sidekick heeft. 

Schrijvers: Charles Soule
Tekenaar: Ron Garney
Uitgever: Marvel
Verschijningsdatum: 3 december 2015

Op mijn vorige reis naar Lissabon had ik het eerste boek mee van Brian Michael Bendis‘ Daredevil Ultimate Collection. Met de fenomenale tv-serie in het achterhoofd waren mijn verwachtingen behoorlijk hoog gesteld en ik vroeg me af of de reeks me even hard kon vastgrijpen. Op het vliegtuig werd al snel duidelijk: Lissabon zou me ferm moeten omverblazen, anders ging ik het boek moeilijk kunnen neerleggen.

Ik werd opnieuw verliefd op de sfeer in Hell’s Kitchen en de twee persona’s van Matt Murdock. Hij die zowel in uniform als in duivelskostuum de gewone man beschermt. Om maar te zwijgen over de geniale tekenstijl die ik terugvond. Van het artistiek imposante werk van David Mack tot de ruige stijl Alex Maleev. In mijn ogen is de tekenstijl al even belangrijk bij Daredevil als het verhaal.

Daredevil

De tekenstijl is een groot deel van Daredevil. Gelukkig slaat Garney de toon perfect.

Toen ik las dat The Man Without Fear er een sidekick bij kreeg, reageerde ik maar lauwtjes. Het feit dat de naam van de sidekick de terminologisch verantwoorde naam Blindspot droeg, hielp daar niet direct bij. Om maar te zeggen: ze hadden zeker nog iets te bewijzen. Kan het nieuwe creatieve team de sfeer oproepen die ik terugvond in Ultimate Collection?

Ja. Ja, dat kunnen ze. Al van de eerste bladzijde was voor mij al duidelijk dat de tekenaar van dienst de perfecte keuze is voor Daredevil. Als een liedje die je van de eerste pianotoets meegrijpt, werd ik verwelkomt door een ruige, gritty tekenstijl die de toon van de New Yorkse achterbuurt perfect amplificeert.

Daredevil Blindspot

Blindspot is een waardige sidekick voor The Man Without Fear

Om niet te veel vrij te geven van het verhaal: er wordt een nieuwe vijand in beeld gebracht en de aanloop ernaar zit heerlijk goed. Door de mond van Foggy worden we herinnerd aan de huidige stand van zaken en hun onderlinge relatie en Daredevil’s sidekick? Die is best in orde! Waar ik het voorheen cheesy vond, zie ik nu de poëzie van de samenwerking.

Samuel Chung AKA Blindspot is namelijk een superheld die optische illusies gebruikt om zich onzichtbaar te maken, dit in combinatie met een blinde superheld met bovenmenselijke zintuigen zorgt voor een behoorlijk interessante dynamiek. We zagen hem al vorige maand in Marvel Point One, maar nu komt hij pas echt volledig tot zijn recht.

8.7 Kersttip

Daredevil #1 zet de toon vanaf de eerste bladzijde goed dankzij Garney's gritty, rauwe tekenstijl. Charles Soule brengt ons duidelijk op de hoogte van de huidige status quo, introduceert een nieuwe nemesis en de grootste verrassing: Blindspot is de juiste side-kick voor Daredevil. Vraag aan de jolige wit-bebaarde man om deze issue onder de kerstboom te leggen. Is er namelijk iets dat meer kerstsfeer uitstraalt dan de eerste issue van een gewelddadige comic?

  • Tekenstijl 9
  • Verhaal 8
  • Sfeer 9
Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties