Alles wat oud is, zal ooit weer nieuw worden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Buffy the Vampire Slayer die zich opmaakt voor een nieuw leven onder de vlag van BOOM! Studios. We gaan weer terug naar Sunnydale en de Hellmouth.

Schrijver: Jordie Bellaire
Tekenaar: Dan Mora
Inkleurder: Raúl Angulo
Uitgever: BOOM! Studios
Verschijningsdatum: 22 januari 2019

Dit eerste issue is een snelle introductie tot Buffy, haar leventje in Sunnydale en haar nieuwe vrienden Xander en Willow. En ja, er lopen ook al een paar vampieren rond. Natuurlijk is er ook al een notie van een extreme engerd die waarschijnlijk de eerste verhaallijn gaat overheersen.

Als je deze Buffy zou moeten vertalen naar comic-termen, dan is het Ultimate Buffy. Je bevindt je op bekend terrein tussen mensen die je goed kent maar het is allemaal net even anders. De vraag is dan voor wie dit eigenlijk is? Buffy, Xander, Willow, Giles en Anya zijn duidelijk gemodelleerd naar de acteurs uit de bekende televisieserie die van 1997 tot 2003 de zenders onveilig maakte. De subtiliteit waarmee dit is gebeurd is overigens een compliment voor de magnifieke Dan Mora.

De doelgroep lijken de fans te zijn die, tijdens de hoogtijdagen van de tv-reeks, riepen dat de scoobies nooit van school hadden moeten gaan. Het is een vruchtbare bodem voor een serie van verhalen die vooral draaien om formulewerk maar Buffy was zoveel meer.

Het was het verhaal: van een jonge vrouw met een zware verantwoordelijkheid en de lange weg naar volwassenheid en aanvaarding van deze last. Het verhaal was uiteindelijk ook gewoon klaar.

Later dit jaar zal er een zachte reboot worden uitgezonden waarin een Afro-Amerikaanse vampire slayer het op zich zal nemen om samen met een eigen groep vrienden Sunnydale te zuiveren van al dat bloedzuigend gespuis. Door de betrokkenheid van Joss Whedon, geestelijk vader, is het zelfs een soort van sequel omdat het garandeert dat de kijker enkele bekende stukjes uit de oude tv-serie zal terugzien.

Waarom dan deze comic? De fans die namelijk de nieuwe tv-serie zien en deze comic oppikken krijgen een wereld die ze niet herkennen. En als je een liefhebber bent van de originele Buffy, dan kun je beter de dvd’s nog eens opzetten dan deze comic oppikken.

7 Mwoa

Buffy the Vampire slayer is terug maar dan anders. Er zijn altijd mensen die geen afscheid kunnen nemen van een titel en deze comic is dan ook voor hen.

  • Verhaal 5
  • Tekenstijl 8
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties