Sinds de Secret Wars tie-in ben ik fan van Weirdworld, de omgeving biedt gigantisch veel mogelijkheden en het was als een frisse wind in Marvel’s portfolio. Kan Black Knight me ook bekoren?

Schrijver: Frank Tieri
Tekenaars: Luca Pizzari
Uitgever: Marvel
Verschijningsdatum: 18 november 2015

Een kleine geschiedenisles voor diegene die geboren zijn in de late jaren ’80, begin de jaren ’90. Black Knight is geen nieuwe reeks, het is eerder een reboot van een klassiek personage, wiens laatste volwaardige verhaal ondertussen dateert van 1990. Voor de eerste verschijning moeten we terugkeren naar het verre 1955, toen Chuck Berry en Little Richard de top hits waren en niemand al van The Beatles gehoord had.

Black Knight

We krijgen een kleine introductie tot het personage

Zoals veel van onze huidige helden, was Black Knight van origine iemand’s nemesis, maar rond 1967 kwam daar verandering in, toen de neef (Dane Whitman) van de oorspronkelijke Black Knight de mantel droeg en besloot een heroïsche versie te worden. Whitman werd op een bepaald moment zelfs een vast lid van de Avengers. Maar na een tijdje daalde de populariteit en, buiten enkele bijrollen en een one-shot in 2006, was het behoorlijk stil rond de zwarte ridder. Tot nu.

Marvel zet in op een vrij divers aanbod sinds de relaunch van vorige maand. Het doet erg denken aan DC’s DCYou vorige zomer. Ik verwacht dus ook dat na enkele maanden een hoop reeksen vroegtijdig afgelast zullen worden. Als ik eerlijk mag zijn: ik vrees dat deze reeks er zeker tussen zal zitten. Ik zal proberen uit te leggen waarom, maar weet dat veel te maken heeft met m’n buikgevoel.

Black Knight

De tekenstijl doet noch het personage noch de omgeving eer aan…

Black Knight #1 kon me van begin tot einde helemaal niet boeien. Ik had het gevoel dat het hoofdpersonage niet echt deftig werd geïntroduceerd. Er werd een beetje over z’n verleden verteld: Hoe hij koning werd van Weirdworld en dat zijn zwaard een degelijke magische kracht heeft. Maar ik gaf niet om het personage. Als ik dan kijk naar wat Jason Aaron en Mike Del Mundo deden met de Secret Wars tie-in, was ik van de eerste issue direct verkocht.

De tekenstijl stelt in mijn ogen ook erg teleur, als je het wederom vergelijkt met Del Mundo’s werk en wat er op de cover staat. Waar is het mystieke? De majestueuze wildernis? Nee, ik bleef enorm op m’n honger zitten. Zowel qua stijl als dialogen. Er is weinig body te vinden in deze issue. In minder dan 5 minuten kan je het volledig uitgelezen hebben en heb je niets gemist.

 

33%
33%
Zwak

De Black Knight blijk niets meer dan een tinnen harnas met weinig inhoud. Een zwakke onsamenhangende introductie en een tekenstijl die noch het personage, noch de omgeving eer aan doet. Dit was een enorme teleurstelling na het geniale werk van Aaron en Del Mundo in Secret Wars: Weirdworld. Ik denk dat we best wachten tot december, wanneer Del Mundo terugkeert met een volwaardige Weirdworld-reeks.

  • TEKENSTIJL
    4
  • VERHAAL
    3
  • SFEER
    3
Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties