Beste nieuwe strips: week van 24 december

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben?

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

hellcat
Matti’s tip: Patsy Walker, AKA Hellcat #1
(Kate Leth & Brittney L. Williams)

Eén naam: Kate Leth. Zoveel heb ik er niet van gelezen, maar haar online-aanwezigheid is gewoonweg fantastisch. Nu mag ze eindelijk aan de slag als schrijfster van een Marvel-reeks. Ik ben erg benieuwd naar haar visie van een personage dat ik pas ontdekte in Jessica Jones.

venus
Matti’s tip: Venus #1
(Rick Loverd & Huang Danlan)

Venus is een verhaal over ontdekkingsreizen. In de toekomst zijn de natuurlijke rijkdommen opgebruikt en strijden werelddelen tegen elkaar om als eerste andere planeten uit te putten. Een Amerikaans team strandt op Venus en begint aan een overlevingsstrijd. Interstellar meets The Martian!

Daredevil
Davy’s tip: Daredevil #2
(Charles Soule & Ron Garney)

Van alle All-New All-Different Marvel-issues die we sinds oktober al zagen passeren, springt Daredevil #1 er visueel volledig uit voor me. De tekenstijl is uniek en ideaal voor de Man Without Fear. Zijn sidekick Blindspot is nu al een leuke meerwaarde en de eerste issue blies me behoorlijk hard omver. Ik haal dan ook met veel plezier de 2e in huis!

Antman
Davy’s tip: The Astonishing Ant-Man #3
(Nick Spencer & Ramon Rosanas)

Nick Spencer is my homeboy. Nee, serieus, zijn humor en zelfrelativering is iets waar ik me volledig kan in vinden. Hij heeft nog geen potten gebroken met zijn post-secret wars verhaal, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit uiteindelijk wel goed zal komen. In Nick Spencer we trust.

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

at_marceline
Matti’s tip: Adventure Time: Marceline Gone Adrift
(Meredith Gran & Carey Pietsch)

Het leuke aan de Adventure Time-comics zijn de afzonderlijke graphic novels die concentreren op één (of twee) personages. In deze miniserie belandt Marceline in de ruimte door toedoen van Princess Bubblegum. Die laatste begint aan de reis om haar maatje terug te halen.

teendog
Matti’s tip: Teen Dog
(Jake Lawrence)

Yeah, hippe indiereeksen! Dit lijvige volume verzamelt de acht issues over een, jawel, tienerhond. Denk aan Ferris Bueller’s Day Off als Nickelodeon-animatiereeks uit de jaren ’90!

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties