Liefhebbers van de Europese strip opgelet. Batman: The Dark Prince Charming is een soloprojectje van Enrico Marini. De Italiaan met Zwitserse roots is vooral bekend van zijn tekenwerk voor De Schorpioen en Adelaars van Rome. Voor deze Batman vliegt hij solo.
Schrijver: Enrico Marini
Tekenaar: Enrico Marini
Uitgever: DC Comics/Dargaud
Aantal pagina’s: 64
Winkelprijs: € 9,95
Verschijningsdatum: 1 november 2017 (EN)/15 november

Marini komt met een intrigerend idee voor dit album. Op een mooie dag staat er een meisje samen met haar moeder op de stoep van Wayne Manor. Volgens de moeder is de kleine Alina Waynes dochter en het wordt tijd dat Gothams meest begeerde (en rijkste) vrijgezel zijn verantwoordelijkheid neemt. Wayne wijst haar vriendelijk de deur. The Joker slaat echter toe en kidnapt het meisje. Het vreemde aan deze zaak is dat hij een persoonlijke band lijkt te voelen met de jonge Alina.

Het oordeel

Het idee achter Marini’s interpretatie van Batman is goed. Helaas is de uitwerking voor de doorgewinterde Batman-lezer nogal voorspelbaar. Catwoman loopt rond in haar vertrouwde rol. The Joker doet natuurlijk mee. En met name bij die laatste doet de stripmaker zijn best om alle clichés rondom het personage en zijn entourage aan te tikken. In dat opzicht doet deze strip wel wat denken aan vergelijkbare projecten zoals Batman: Hush. Een vehikel voor een of meerdere makers om vooral hun kunsten te laten zien.

Batman Marini
En dat doet Marini dan weer heel goed. Want de man kan tekenen. Dat zie je niet alleen aan de spectaculaire spreads met zijn prachtige art-decoversie van Gotham City. Het zit hem in de subtiele shots zoals de bovenstaande plaat. Kijk eens hoe groots Batman uittorent boven Commissioner Gordon. Dat zegt heel veel.

Een nadeel zijn de dialogen. Het is logisch dat Engels niet de moedertaal is van Marini. Maar dan moet je daar als uitgever een goede vertaler op zetten. De taal beheersen is niet genoeg. Je moet namelijk ook kunnen schrijven. Nu worden veel potentieel leuke scènes gedempt door de stijve teksten.

Is het een goed album? Jawel.. Het is een aardig verhaal. Toch koop je dit vooral voor het goede tekenwerk.

7 Aardig

Batman: Dark Prince Charming is een vermakelijk album dat je vooral koopt voor de schilderkunsten van Enrico Marini.

  • Verhaal 6
  • Tekenstijl 9
  • Sfeer 6
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties