Laura Kinney AKA X-23 omarmt haar lot en wordt de nieuwe Wolverine.
Haar mentor Logan is er spijtig genoeg niet meer, maar Laura is vastberaden hem eer aan te doen!

Schrijver: Tom Taylor
Tekenaar: David Navarrot, David Lopez
Uitgever: Marvel
Verschijningsdatum: 12 november 2015

Het moet niet makkelijk zijn, de mantel overnemen van Marvel’s meest geliefde personage. Wolverine was lange tijd all-time favorite onder de lezers maar sinds The Death of Wolverine was het allemaal maar stil. Ik benijd de schrijvers en tekenaars van All New Wolverine dan ook niet. Eén misstap en de fans zouden met hooivorken en fakkels roepen om hun hoofd.

All New Wolverine #1's tempo ligt hoogt met genoeg actie

All New Wolverine #1’s tempo ligt hoogt met genoeg actie

Laat ik de fans al direct geruststellen: All New Wolverine #1 is goed, zeer goed zelfs. De eerste issue heeft een strak tempo, veel actie en een interessant hoofdpersonage.
Wie is Laura Kinney? Voor de nieuwe lezers, een kleine samenvatting: herinner je het Weapon X programma van Wolverine? Het experiment op Logan dat hem zijn adamantium klauwen gaf en hem transformeerde in een superwapen? Wel, de directeur van dat programma wou dit verder zetten door een vrouwelijke kloon van Wolverine te maken. Dit proces mislukte 22 keer tot uiteindelijk Laura Kinney geboren werd, vandaar de naam X-23.

All New Wolverine #1 - Logan & Laura

Flashback naar X-Force was goed om de relatie tussen Logan & Laura te tonen

Je zou je kunnen afvragen waaròm Marvel terug een personage nodeloos verandert. Het bedrijf heeft de gewoonte gekregen om geliefde personages te veranderen van geslacht of ras. Vaak voelt dit aan als een gimmick, maar hier niet. Laura’s pad naar Wolverine is al lang uitgestippeld door haar ervaringen in het verleden, gecombineerd met haar mentor-relatie met Logan. Het is een logische volgende stap en daarin verschilt ze met bv. de nieuwe vrouwelijke Thor.

Het is van in het begin duidelijk dat deze All New Wolverine al even getormenteerd is als haar vader. Met een verleden dat haar achtervolgt gecombineerd met de gigantische legacy die haar mentor achterliet, het is geen sinecure. Maar in deze eerste issue zien we voldoende van haar om ons gerust te stellen: thing’s gonna be just fine, bub.

Tom Taylor bracht al uitstekend werk met Superior Iron Man en Injustice: Gods Among us, maar het was natuurlijk de vraag of hij het personage, met haar verleden, eer kon aandoen. Gelukkig is dit het geval: Laura is dezelfde die we herkennen uit Wolverines en X-Force. De tekenstijl van David Navarrot springt er voor mij niet direct uit maar dat hoeft ook niet. Soms geldt nog altijd: less is more.

85%
85%
Sterk!

Zo nu en dan zijn er van die issues die je koopt uit milde interesse en je uiteindelijk zwaar verrassen. Het team achter deze reeks slaat de bal gewoon direct goed. Het zet voldoende op voor een interessant verhaal en Laura Kinney bewijst zich een waardige opvolger voor Wolverine. Leukste eerste issue van All-New All-Different Marvel!

  • Tekenstijl
    8
  • Verhaal
    9
  • Sfeer
    8.5
Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties