Ultron: The Droid You Are Looking For (review)

0

Een zelfbewuste robot, ontwikkeld door Hank Pym en gebouwd in het sterkste metaal ter wereld, die tegen “Earth’s Mightiest Heroes” vecht en in het verlengde ervan de gehele mensheid wilt vernietigen. Wat wil je nog meer, zou je op het eerste gezicht denken. Maar hier bij Geekster gaan we tot op het bot, en dus kon een kritische recensie van Ultron niet uitblijven.

Specificaties
Camera: Retina Resolution, met Optical Image Stabilization
Scherm: geen
Geheugen: 3,2 terabytes
Batterij: geen
Bouwmateriaal: Adamantium
Operating System: Google Ultron
Wapens: Encephalo-beam, energy blasts

Hardware die een bend test zal weerstaan

Zelfs Red Hulk krijgt Ultron niet kapot.

Zelfs Red Hulk krijgt Ultron niet kapot.

Dat de iPhone 6 buigt als je hem in je broekzak steekt, verbaast niemand. Waarom gebruikt Apple dan ook een inferieur metaal als aluminium? Ultron is duidelijk een pak wijzer en maakt gebruik van het onverwoestbare materiaal adamantium. Je zorgen maken over krassen is dus ook verleden tijd. Enkel tegen magische krachten is Ultron niet zo opgewassen, maar tegenwoordig zijn alle heksen toch al op de brandstapel gegooid.

Ook de Ultron drones (apart verkrijgbaar) zijn in staat om te vliegen

Ook de Ultron drones (apart verkrijgbaar) zijn in staat om te vliegen

Ook moet je je nooit zorgen maken dat de batterij leegloopt, want door gebruik te maken van een thermo-elektrische kernreactor is Ultron altijd voorzien van voldoende energie. Die energie heeft de robot ook nodig om de vele kunstjes uit te voeren, zoals vliegen, bovenmenselijk snel rennen, laserbeams schieten en de mensheid uitroeien.

Software waar toch nog wat bugs in zitten

Ultron-6_h02

De mensheid van de kaart vegen is iets dat niet altijd even goed van pas komt. Als we dat even naast ons neer leggen, is de software van Ultron echt wel één van de betere. De huidige versie (42.0.2311.87) van Google Ultron is terecht één van de beste tot nu toe. Het meest handige aan dit operating system is dat het zichzelf verbetert. Geen zever dus met updaten, maar toch kan niet iedereen dat appreciëren. Persoonlijk ben ik wel voor artificiële intelligentie, dan kunnen we al die programmeurs gebruiken voor iets nuttig, zoals het berekenen van 1 + 1.

Jan en Ultron

Ook best lastig is de liefde van Ultron voor Janet Van Dyne, de vrouw van zijn maker Hank Pym. Deze oedipale relatie is toch wel één van de grotere bugs in het systeem, maar zolang je Janet niet bent is er eigenlijk niet meteen een probleem.

vision5

Voordeel van Ultrons A.I. is dat hij ook zeer veel over zichzelf als robot leert. Deze kennis gebruikt Ultron dan nuttig door andere androids te maken. Deze zijn niet altijd even goed gemaakt, zoals Vision, met zijn gevoelens. Ik heb mijn robots liever zonder gevoelens, koel en afstandelijk. Wel valt op dat ook deze robot zeer goed gebouwd is met zeer handige features, zoals door muren vliegen.

Conclusie

ultron

Ondanks het feit dat Ultron wel vaker de mensheid heeft proberen uit te roeien, is het toch zeker de moeite om hem in huis te halen. De bovenmenselijke kracht en onverwoestbaarheid lijken me uitermate nuttig voor het gebruik in verbouwingen en verhuizen. Hij leert ook autonoom, dus echt moeite steken in het leerproces is niet nodig. Moest je al andere robots in huis hebben gehaald, komt Ultron zeker van pas, want hij bezit al over een uitgebreide kennis over alle soorten artificieel leven. In online winkels vind je Ultron wel eens met een grote korting, dus twijfel zeker niet!

Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties