TKO: de nieuwe golf komt eraan

0

Eind 2018 kwam TKO Studios uit het niets opzetten. Het was een nieuwe Amerikaanse uitgever die alles anders wilde doen. Ze brachten comics uit in een formaat voor elke lezer. Losse issues, paperbacks of digitaal. TKO deed het bijna allemaal.

De eerste golf aan titels bestond uit losstaande verhalen gemaakt door mensen als Garth Ennis, Joshua Dysart, Dan McDaid en Steve Epting. Eigenlijk allemaal bekende namen. De meeste comics waren zowel productietechnisch als inhoudelijk van een prima niveau.

In hun ijver om de comicswereld te bestormen, besloten ze om ook hun eigen distributie te doen. In de VS heeft Diamond Distributors een monopolie op de verspreiding van de comics naar de stripwinkels. Dat heeft voordelen en nadelen en de nadelen waren voor TKO een reden om het zelf te doen. Hetzelfde geldt voor hun eigen publiciteit.

TKO Studios is erg actief op sociale media, maar ze worden genegeerd door de grote nieuwssites. Na de lancering van de eerste golf van comics in het afgelopen voorjaar bleef het relatief stil rondom de uitgever. Inmiddels is de tweede golf van titels zo goed als klaar en kun je ze zelfs pre-orderen.

De tweede golf TKO Studios-titels

The Banks

Roxane Gay (Hunger, World of Wakanda) en Ming Doyle (The Kitchen, Hellblazer) vertellen het verhaal over drie vrouwen. Niet zomaar drie vrouwen. Deze dames bereiden een flinke kraak voor en zijn tegelijk van plan om een leven te wreken dat veel te vroeg werd beëindigd.

© TKO Studios

Sentient

Jeff Lemire (Black Hammer, Sweet Tooth) en Gabriel Walta (The Vision) gaan voor hun verhaal de ruimte in. Daar zweeft het ruimteschip Montgomery rond, waar zojuist een drama heeft plaatsgevonden. Alle volwassenen zijn vermoord en alleen de kinderen zijn gespaard gebleven door toedoen van VALERIE, het AI-boordsysteem. Het is aan VALERIE om de kindertjes in leven te houden tijdens de hachelijke reis.

©TKO Studios

Pound for Pound

Een meisje wordt aan de Amerikaans-Mexicaanse grens ontvoerd. Wisten de ontvoerders veel dat haar zus een gerespecteerd MMA-vechter is. Deze vrouw gaat op zoek naar haar zus en is niet te beroerd om wat schedeltjes te voorzien van de nodige deuken tijdens haar zoektocht. De makers zijn Natalie Chaidez (Queen of the South, 12 Monkeys) en Andy Belanger (Southern Cross).

©TKO Studios

Eve for Extinction

Oké, de dieper liggende boodschap ligt er een beetje dik bovenop.. Maar daar gaan we. Een mysterieus virus zorgt ervoor dat mannen veranderen in monsters. Deze comic gaat over een groep vrouwen die samenkomen om zich in deze wereld staande te houden. Het tekenwerk is van Nicole “Nik” Virella (Return of the Living Deadpool) en voor het schrijfwerk tekenen Salvatore Simeone & Steven Simeone.

©TKO Studios

Hoe bestel je deze comics?

In België kun je deze comics bestellen bij Worlds End in Gent. In Nederland is, voor zover bekend, de stripspeciaalzaak Neat Stuff te ‘s-Hertogenbosch, de enige winkel die deze titels actief voert. Bestellen bij Archonia is ook een optie. Direct bestellen bij TKO kan natuurlijk ook, maar dan loop je het risico dat je douanekosten betaalt.

Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties