Met The Terrifics bespreken we voor de derde keer een comic uit DC’s Dark Matter-lijn. Of moeten we dit vanaf nu The New Age of Heroes noemen? Dat staat namelijk wel prominent op de cover en de oude tagline Dark Matter komt nergens echt terug…
Schrijver: Jeff Lemire
Tekenaar: Ivan Reis
Uitgever: DC Comics
Verschijningsdatum: 28 februari 2018

Hoe dan ook, de derde comic. Jeff Lemire en Ivan Reis staan beiden vermeld als verhalenvertellers en de heertjes winden er geen doekjes om. Je wordt als lezer meteen in het verhaal gegooid zonder enige verdere context.

Boom The Terrifics

Mr Terrific is momenteel de Tony Stark van het DCU. Helaas heeft hij momenteel even geen bedrijf omdat zijn rivaal, de doortrapte Mr Stagg, dit onder zijn kont vandaan heeft gekocht. Toch komt hij het kantoor van Stagg binnenvallen met een waarschuwing. De robotjes die om hem heen hangen, hebben doorgekregen dat Stagg een levensgevaarlijk project weer heeft opgestart, waarmee hij toegang hoopt te krijgen tot een alternatief duister universum.

Natuurlijk wil Terrific dit stoppen. Laat dat net het moment zijn waarop het misgaat. Gelukkig is hij niet alleen.

Het tempo ligt hoog en je hoeft je geen enkel moment te vervelen. Toch moet je hier wel negatiever zijn dan bij de voorgaande besproken titels. Het is nu geen overbodige moeite om meer te lezen over Dark Knights: Metal. Op Plastic Man en Metamorpho na zijn alle andere teamleden kleine spelers binnen het DCU. (Zijn Plastic Man en Metamorpho qua krachten niet twee zijden van dezelfde munt)? Een beetje extra kennis is dan nooit te veel, want een goede introductie krijgen ze niet.

Plastic Terrific

Over Sideways werd gezegd dat de hoofdpersoon leek op Spider-Man, maar dat was overdreven. De Terrifics doet daarentegen wat denken aan The Fantastic Four. Een disfunctionele bijeengeraapte familie onder leiding van een excentriek genie die noodgedwongen op verkenning gaat in een andere dimensie. En dan de onthulling op een van de latere pagina’s. Zonder nu te spoilen, kun je wel zeggen dat de connectie er hier wel heel dik bovenop ligt.

The Terrifics is een vermakelijke comic die ook nog eens fraai in beeld wordt gebracht door DC-huistekenaar Ivan Reis. De bijgevoegde plaatjes spreken voor zich. Niet-DC-fans moeten eerst goed kijken of deze helden hen genoeg zullen aanspreken om tot aankoop over te gaan. Het is geen comic om zonder voorkennis te lezen.

7 Goed

Het is een prima comic voor de ervaren DC-fan. Nieuwe lezers moeten misschien even kijken voordat ze hieraan beginnen.

  • Verhaal 6
  • Tekenstijl 8
  • sfeer 7
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties