The Last Witch leest als een mooie animatiefilm in de Ierse middeleeuwen, tot horror de bladzijden overspoelt.
Schrijver: Conor McCreery
Tekenaar: V.V. Glass en Natalia Nesterenko
Uitgever: BOOM! Studios
Verschijningsdatum: 6 januari 2021

The Last Witch had de laatste worp kunnen zijn van animatiefilmstudio Cartoon Saloon dat blijft opvallen met (maar niet enkel) weelderige speelfilms rond Ierse folklore zoals Wolfwalkers en Song of the Sea. Er bonst duidelijk een hart onder de mooie tekeningen van de nieuwe comic, ook al heb je dit verhaal al eens gelezen.

© BOOM! Studios

The Last Witch is een klassiek fantasyverhaal

Deze ken je: Saoirse, een dapper meisje, betreedt tegen de raad van haar vader in het donkere bos. Voorbij de grenzen van het dorp waar de heks Cailleach dwaalt, zijn geen kinderen welkom. Saoirse en haar broertje ontdekken al snel dat het bestaan van de mythische heks geen betuttelend verhaaltje is.

Saoirse is geen doodgewoon kind. Ze wordt gepest voor haar vreemde geboorteplek, die haar misschien wel eens magische krachten kan geven op het moment dat ze die nodig heeft. Om het bijvoorbeeld op te nemen tegen een allesvernietigende heks.

Een Disneystrip voor jonge tieners

Scenarist Conor McCreery wil het fantasygenre duidelijk niet op zijn kop zetten. Hij schrijft netjes binnen de lijnen van dit soort verhalen, maar voegt er op het einde – wanneer de zus en haar broer dichter bij de heks komen – zowaar horror aan toe. Het laatste paneel is een bebloede handafdruk en deze recensent had spontaan flashbacks naar The Blair Witch Project die hij als tienjarige tien jaar te vroeg bekeek.

© BOOM! Studios

Ondanks de laatste momenten is The Last Witch een kleurrijk avontuur dankzij de tekeningen van V.V. Glass en de verzadigde inkleuringen van Natalia Nesterenko. Saoirse had met haar grote ogen en kap op evengoed een Disneyprinses kunnen zijn. Een mooi contrast met, opnieuw, dat huiveringwekkend einde.

The Last Witch is een comic die vlot wegleest en bovenal aan te raden is voor kinderen die misschien al Engels willen leren, of als nieuwe strip om voor te lezen bij het slapengaan.

7 Mooi

The Last Witch vult mooi het rijtje films aan als Brave, Wolfwalkers of Frozen en gelijk welke andere prinsessenfilm van Disney. Een dikke aanrader voor kinderen die houden van fantasy.

  • Verhaal 6
  • Tekenstijl 8
Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties