Marvel viert in 2019 zijn tachtigste verjaardag met tal van bijzondere titels zoals deze Spider-Man: Life Story. Stel je voor dat Spider-Man inderdaad als jongeling zijn debuut maakte in 1962. Hoe zou zijn leven eruit zien wanneer hij, net zoals echte mensen, elk jaar ouder wordt?

Schrijver: Chip Zdarsky
Tekenaar: Mark Bagley
Inkleurder: Frank D’Armata
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 19 maart 2019

Het jaar is 1966. Een negentienjarige Peter Parker leeft zijn zorgeloze tiener leventje terwijl de Vietnam-oorlog woedt. Het komt wel heel erg dichtbij als Flash Thompson besluit om zich in te schrijven voor het leger en zijn patriottische plicht te doen.

Spider-Man lifestory demo

© Marvel

Flash zijn belangrijkste reden is echter dat zijn held Spider-Man vast hetzelfde zou doen. Dat brengt Peter aan het twijfelen. Hij heeft fantastische gaven en blijft gewoon achter in New York. Oké, Pete heeft een tante die hij bij moet staan. Maar toch… Moet Spider-Man zich niet melden voor de oorlog in Vietnam?

Niet dat Parker hier lang stil bij kan staan. De vader van zijn vriend Harry Osborn is The Green Goblin en laat deze nu net weten dat Peter Parker en Spider-Man dezelfde persoon zijn! En wat is de rol van Captain America die in 1966 letterlijk werd ontdooid uit een brok ijs?

Chip Zdarksy laat zien dat hij als schrijver zijn mannetje staat. Zdarsky heeft Spider-Man echt in de vingers en schrijft een verhaal dat put uit het rijke verleden van dit personage.

Spider-Man Lifestory swinging

© Marvel

Werkt Spider-Man: Life Story als comic?

Ook Stan Lee en Steve Ditko hadden in Amazing Spider-Man 38 aandacht voor het conflict in het verre oosten. Maar Zdarsky gaat er serieus op in en borduurt daarmee voort op hun werk en voegt er een geloofwaardige wending aan toe. Ook de rol van Captain America is in dat opzicht interessant. Hoe zou hij omgaan met dit conflict waarin zijn land de boosdoener is?

Het is voor de ervaren lezer een warm bad. Niet alleen vanwege de rol van Norman Osborn, want hoe heerlijk is het om J. Jonah Jameson weer te zien in zijn rol van de gierige uitgever van The Daily Bugle? Een sentiment dat wordt versterkt door de retrostijl van über Spider-Man-tekenaar Mark Bagley. En je lezershart doet alvast een beetje pijn, want het is onvermijdelijk dat Jameson nog voor het einde van deze serie sterft. Of zouden ze het aandurven om voor een 90-jarige Jonah te gaan?

Het is een goed concept dat zich uitstekend leent voor een miniserie. Er worden vragen gesteld die je, nu de comic zich in het echt afspeelt, ook kunt beantwoorden. Ik ben benieuwd hoe Zdarsky en Bagley Spider-Man gaan koppelen aan de gebeurtenissen uit elk decennium terwijl hij ouder wordt.

7 Goed

Spider-Man: Life Story is een interessante comic. Het is een perfect uitgekiend mengsel van de held die we kennen en de held die hij zou kunnen zijn indien Spidey echt bestond. Het maakt hongerig naar meer.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 7
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties