The Plot Holes: spannend, nieuw crowdfundingproject van Sean Gordon Murphy

0

Sean Murphy is de laatste jaren vooral bekend geworden met zijn werk voor DC’s Batman. Hij maakte de miniseries White Knight en Curse of the White Knight. Murphy was natuurlijk al veel langer bezig als stripmaker. Hoewel hij voor DC Comics bezig is met het opzetten van een imprint waarin mensen kunnen spelen met de Batmanwereld die hij heeft geschapen, zag Murphy toch tijd om een eigen projectje op te zetten.

The Plot Holes

Als jij een stripserie maakt waarin het verhaal totaal de verkeerde kant opgaat, dan zou het zomaar kunnen dat jouw project een bezoekje krijgt van The Plot Holes. Een groep fictieve helden die hun unieke vaardigheden gebruiken om ervoor te zorgen dat de verhalen in deze boeken niet worden vernietigd.

De hoofdpersoon van The Plot Holes is Cliff. Een gefrustreerde stripmaker die tot zijn grote schrik beseft dat zijn gehele leven niet meer is dan een constructie die bestaat in het plot van een roman in wording. Cliff past daarom uitstekend in The Plot Holes omdat deze groep bestaat uit personen die afkomstig zijn uit allerlei strips en romans die tot een vroegtijdig einde kwamen.

Pagina uit The Plot Holes van Sean Gordon Murphy

©Sean Gordon Murphy

Zo bestaat dit team uit onder andere een Manga Samurai, een moordzuchtige vampier en een kind uit een krantenstrip. De tegenstand komt van Surge, een ex-lid van het team dat zich nu inzet voor zijn eigen snode plannen. Het is overigens niet alleen een avonturenstrip. Er zit een diepere laag in het verhaal.

Crowdfunden

Om deze serie uit te brengen roept Murphy de hulp in van zijn publiek. Via het crowdfundingplatform Indiegogo heeft de tekenaar een actie opgezet om geld in te zamelen voor deze comic. Binnen een uur was het benodigde bedrag binnen. De actie loopt overigens nog anderhalve maand door.

We schreven op Geekster al eens eerder over crowdfunding als vrijhaven voor mensen die elders niet meer aan bod leken te komen. Dat iemand als Sean Gordon Murphy hiervoor kiest, kun je rustig opvallend noemen. Je mag stellen dat de stripmaker zich op het hoogtepunt van zijn roem bevindt. Waarom zou je dan ervoor kiezen om zelf al dat werk te doen, terwijl het toch niet zo moeilijk moet zijn om een uitgever te vinden? Goed, financieel is het wel aantrekkelijk omdat een platform als Indiegogo, volgens Murphy, een vrij bescheiden portie van de financiële koek wil hebben. Bovendien heeft hij in het verleden al eens eerder een artbook van zichzelf gecrowdfund.

Murphy is overigens niet de enige stripmaker van naam die zich bedient van deze manier van uitgeven. Ook Jeff Lemire en Jimmy Palmiotti wendden zich al tot het publiek voor hun nieuwe comics.

Ben jij nieuwsgierig naar The Plot Holes? Klik hier om te kijken of het iets voor jou is.

Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties