Slots is het verhaal van een charmante schooier genaamd Stanley Dance.

]Schrijver en tekenaar: Dan Panosian
Uitgever: Image Comics
Verschijningsdatum: 4 oktober 2017

Zo’n type wat zich door het leven heen slaat met een overschot aan vlotte babbels en een totaal gebrek aan werklust. Maar aan het begin van deze comic is het al snel duidelijk dat Stanley’s geluk vrij letterlijk op is. Toch verhindert dat hem niet om een oude vriendin te hulp te schieten. De eigenaar van een groot casino in Las Vegas dreigt de hoofdact van haar stripclub weg te kapen. Stanley haat die gast en dus heeft ie ineens iets om voor te leven.

Deze comic is eigenlijk de terugkeer van Dan Panosian naar de Amerikaanse markt. De voorbije jaren tekende hij de strip John Tiffany voor Dargaud. Panosian is vooral bekend als iemand die onder de vleugels van Rob Liefeld groot werd in de wilde jaren negentig. Inmiddels is ie zoveel meer.

Slots plaat

Panosian is volwassen geworden als tekenaar. Zijn werk oogt als een soort groezelig realisme. Het wordt allemaal nog eens uitgebreid belicht door een goed gebruik van rasters. Panosian is duidelijk uit op een bepaald effect. Het wordt ook nog eens bevestigd door de belettering van Pat Brosseau. Check de titel maar eens. Panosian channeled hier de oude EC Comics.

Ook het verhaal is niet verkeerd. Je kunt jezelf afvragen of het een typisch noir verhaal is of een verhaal over iemand op zoek naar een tweede kans in zijn leven? In feite kan het beide kanten op. Hopelijk wordt het de tweede keuze, maar dat is puur persoonlijk natuurlijk.

Slots is uiteraard een aanrader en al helemaal voor liefhebbers van een genre wat we, los van Sin City, amper voorgeschoteld krijgen.

7 Aanrader

Slots is het verhaal van een tekenaar die volwassen is geworden en het begin levert van een goede noir comic.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 9
  • Sfeer 7
Share.

About Author

Reacties