Shirtless Bear-Fighter brengt het verhaal van een teruggetrokken kluizenaar die de beren in zijn bos bestrijdt met zijn vuisten. Nadat Major City aangevallen wordt door superberen, is hij genoodzaakt zijn vertrouwde omgeving los te laten…

Schrijver: Jody Leheup, Sebastian Girner
Tekenaar: Mike Spicer, Nil Vendrell
Uitgever: Image Comics
Verschijningsdatum: 21 juni 2017

Soms heb je van die comics die alle pretentie van zich afschudden en zich gewoon omwentelen in hun eigen unieke tone-of-voice. Een comic die niet ambieert om een diepzinnige boodschap te vertellen en daar heel bewust mee omgaat door alles op te blazen naar onnozele, hilarische humor. Ziedaar, Shirtless Bear-Fighter in een notendop.

Shirtless Bear-Fighter - Bear Punch!

Humor in comics blijft een moeilijke balans want in essentie is humor iets verschrikkelijk subjectief. Wat ik grappig vind, is niet noodzakelijk hilarisch voor een ander. Ben je fan van absurde situaties met over-the-top personages? Haal deze issue in huis. Fan van visuele humor die je doet terugdenken aan een tekenfilm van Adult Swim en wacky, letterlijke sound effects? Haal deze issue in huis. Wil je een parodie lezen met in de hoofdrol een hybride Tarzan/Chuck Norris/Logan? Haal. Deze. Issue. In. Huis.

Want zo kan je nog het best Shirtless Bear-Fighter omschrijven (dit is trouwens écht zijn naam, Shirtless als voornaam). De man is een norse, harige spierbundel die eerder zijn vuisten dan zijn woorden laat spreken. Tijdens deze eerste issue is hij trouwens niet enkel shirtless, in feite heeft hij zelfs absoluut geen textiel op zich. Ook daar vinden we humor terug, want ondanks de censuurbalk is al snel duidelijk dat de man behoorlijk voorzien is.

Shirtless Bear-Fighter - Baby Shirtless

Het verhaal is eigenlijk belachelijk simpel: Shirtless Bear-fighter werd als baby gevonden door beren en werd opgenomen in de groep. Hij werd verraden door deze groep en sindsdien vecht hij een éénmansoorlog tegen beren. Ergens verder, in Major City, wordt de stad aangevallen door superberen. De FBI voelt dat ze de uitdaging niet aankan en besluit om Shirtless te benaderen en om hulp te vragen. Het simpele concept schept echter de ruimte voor makers Jody Leheup en Sebastian Girner om de issue tjokvol onnozelheden en energie te steken en net daar zit de kracht van Shirtless Bear-Fighter!


Shirtless Bear-Fighter was deel van Beste Nieuwe Strips van deze week! Ontdek ook welke andere strips & comics we jullie nog aanraden om in huis te halen!

9 Beary Good

Er zit zoveel potentieel in deze mini-reeks. Op elke pagina valt er wel iets grappigs te ontdekken. Voor mij mogen er gerust meer soortgelijke reeksen op de markt komen! Het simpel verhaal wordt ruim gecompenseerd door de tekenstijl en sfeer. Ook interessant: het verhaal zal sowieso beklonken zijn in 5 issues en met de gigantische hoeveelheid lollen zou ik iedereen aanraden om deze in huis te halen.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 9
  • Sfeer 9
Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties