Review: The Dying & The Dead #1

1

Je hebt zo van die mensen die de gave hebben om op een sterke manier volledige werelden op te bouwen. Werelden waar je met plezier wilt in ontsnappen. Jonathan Hickman is zo’n wereldbouwer en The Dying & The Dead #1 bewijst dit nog maar eens.

Deze debuut-issue telt extra pagina’s en krijgt dus meer tijd om het verhaal op poten te stellen. Het tempo is heel wat trager dan zijn werk bij Marvel maar dit stoort eigenlijk niet. Het past ook binnen het concept van onze oudere protagonist. De man heeft al veel meegemaakt, laat hem maar op zijn tempo het verhaal naar voor stuwen. Het helpt ook om de sfeer volledig tot je te nemen.

De tekenaar Ryan Bodenheim levert werkelijk prachtig werk met oog voor detail en prachtige landschappen. De keuze om de kleurtoon als katalysator voor de stemming te gebruiken is werkelijk geniaal. Alles doordringt met rood wanneer agressie in beeld komt, met bruin wanneer we in een stad vertoeven enz. enz.

It’s Indiana Jones for Old People. There are no fedoras, only bedpans

Het verhaal start met een gruwelijke huwelijksnacht (een gruwelijksnacht?) waarin de genodigden van het trouwfeest en het koppel zelf door een bende uitgemoord worden. Dit brengt een vijftigjarig geheim naar boven. Twee weken later vinden we een gepensioneerde kolonel aan het ziektebed van zijn vrouw. Ze vecht tegen kanker maar is de strijd aan het verliezen. De kolonel krijgt een kans om haar te redden maar dit betekent samenwerken met een eeuwenoude stam. Image Comics beschreef het verhaal als ‘It’s Indiana Jones for Old People. There are no fedoras, only bedpans.’ Het was die ene zin in combinatie met Hickman’s naam die me overtuigde de issue op te pikken.

Met deze comic jongleert Hickman trouwens 6 verschillende verhalen: Secret, The Manhattan Project, East of West, Avengers, New Avengers en The Dying & The Dead. Hij vernietigt universums en creëert andere. Laten we hopen dat de goden der schrijfkunst ons gunstig blijven en dat hij deze kwaliteit volhoudt.

The Dying & The Dead


Tip! Zin om deze comic op te pikken maar géén idee waar? Vraag naar ‘The Dying & The Dead #1‘ bij je lokale comic shop: Worlds End Comics (Gent) of Comixcity (Roeselare) .

88%
88%
Veelbelovend

Jonathan Hickman heeft terug een pareltje in handen. Ik kan niet wachten om het tweede deel te lezen. De kolonel ziet er hard uit en ik kijk ernaar uit om hem echt in actie te zien.

Het unieke verhaal en de prachtige tekenstijl van Ryan Bodenheim is eigenlijk genoeg reden om deze in huis te halen. Maar het feit dat je deze issue van 60 bladzijden krijgt voor maar een dikke 4 euro zou al genoeg moeten zijn. Kopen die handel!

  • TEKENSTIJL
    9
  • VERHAAL
    8.5
  • SFEERSCHEPPING
    9
Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties