Review: Chrononauts #1

0

Chrononauts #1, een issue waar ik sinds ik er voor het eerst over schreef naar uitkeek. Ik mag dan nog de hele hype rond Kick-Ass in comic-vorm gemist hebben, de films openden m’n ogen. Dus toen ik vorig jaar me volledig smeet in het lezen van strips, verslond ik Mark Millar’s Kick-Ass trilogie als het ware alsof ik na een leven zonder voedsel voor het eerst at. Je kan je wel voorstellen dat ik één en al oor was wanneer ik hoorde dat Mark Millar een verhaal rond tijdreizen zou schrijven. Deze week lag Chrononauts #1 eindelijk in de winkel. Is mijn honger gelest?

Chrononauts draait rond 2 vrienden: Corbin Quinn and Danny Reilly, beide wetenschappelijke genieën. Hun research zorgt voor een doorbraak in tijdreizen en enkele maanden later staan ze zelf klaar om als eerste bemande expeditie door de tijd te reizen. Terwijl hun eerste stappen live uitgezonden wordt op televisie voelen ze zich rocksterren, maar bij de eerste stap gaat het al verkeerd. Ze belanden op een verkeerde locatie, in het verkeerde tijdperk. Wat doen ze met hun kennis in het verleden? Gebruiken ze het voor goed of kwaad?

Eerst en vooral: petje af voor Sean Gordon Murphy. Het tekenwerk is werkelijk prachtig en ik herkende zijn ruwe stijl van uit American Vampire: Survival of the fittest. Waar zijn typische stijl het gruwelijke verhaal complementeert, een aanrader trouwens! Eigenlijk zou je de comic al moeten oppikken voor het tekenwerk alleen al. Het is ook duidelijk dat Millar complexe personages naar voor wil brengen. Corbin en Danny zijn jonge wetenschappers en waar Corbin als overachiever reflecteert over verkeerde keuzes, staat Danny als een spring-in-het-veld happy-go-lucky kerel. De dynamiek tussen de twee personages zal ongetwijfeld voor wat vuurwerk zorgen.

Buiten dat, was er niet veel om van omvergeblazen te worden. Ok, het is de eerste issue en het is voornamelijk een intro. En ja, het betere verhaal zal zich ontplooien in de loop van komende maanden. Maar ik kan niets anders dan de vergelijking maken met The Dying & The Dead #1, een issue waar ik direct in mee was. Waar ik als het ware in gezogen werd ondanks de weinige actie. Dit was hier niet het geval. Ongetwijfeld zal ik de komende issues nog volgen en ik zie mezelf binnen enkele issues wel vallen voor de reeks maar het was geen liefde op het eerste gezicht. Net niet en dat is spijtig.

Chrononauts #1


Tip! Zin om deze comic op te pikken maar géén idee waar? Vraag naar ‘Chrononauts #1‘ bij je lokale comic shop of breng een bezoekje aan Worlds End Comics.

78%
78%
Goed

Millar zet samen met Murphy een mooi begin op maar kan mij net niet 100% overtuigen. Wat niet wegneemt dat je deze zeker een kans moet geven. Millar heeft in het verleden al veel moois geschreven en Murphy's tekenwerk is prachtig. Het kon me niet omverblazen, maar ongetwijfeld zal het boeiendste nog komen

  • Tekenstijl
    9
  • Verhaal
    7.5
  • Sfeerschepping
    7
Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties