Review: Ant-Man #1

0

Ant-Man heeft het nooit makkelijk gehad. Regelmatig over het hoofd gezien en nooit écht iemands favoriet. Het helpt ook niet dat de mannen in het pak nogal dubieuze charels waren. Kan Scott Lang ons hart wel stelen?

Kleine historiek

Hoe bedoel je ‘charels’? Zijn er meerdere?

Klopt! In totaal zijn er al drie mensen die het pak aantrokken en ja, die waren allemaal speciale gevallen. Hank Pym, de eerste Ant-Man, creëerde de bloeddorstige Ultron en sloeg al eens graag zijn wederhelft. Zoiets maakt je niet al te populair. Daarna kwam Scott Lang, die het pak stal van Hank en er overvallen mee pleegde. De derde manteldrager was Eric O’Grady, die het Ant-Man pak op de grond vond. Een goeie kerel, dat wel, maar eigenlijk nogal een jerk. Maar daar gaat het nu niet over, nee: in Ant-Man #1 volgen we die tweede kerel: Scott Lang. Een man vol gebreken, met het geluk zelden aan zijn kant, maar dedju is hij aimabel…

Over Ant-Man #1

Scott Lang is op zoek naar werk. Hij heeft al heel wat tegenslagen te verduren gehad en heeft moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Hij wil z’n leven terug oppikken en zich terug een weg banen in het leven z’n dochter Cassie. Tony Stark komt met een once-in-a-lifetime opportunity waardoor hij de superheld kan worden die hij altijd al wou zijn.

Deze reeks wordt geschreven door Nick Spencer, door sommigen al gekend van de excellente Superior Foes of Spider-Man, en dat is al van de eerste bladzijdes duidelijk. We herkennen direct de humor en schrijfstijl van Superior Foes. Hij slaagt er ook in om Scott’s verleden in een klein deel samen te vatten, zonder zich te verliezen in de details. Als je eventjes stilstaat bij hoe complex Marvel’s universum tegenwoordig is, is die samenvatting alleen al 5 sterren waard.

Ik kocht de issue enkel om voorbereid op te film te wachten, en dacht nooit na het lezen zo enthousiast te zijn. Eén ding is zeker: als die film zo goed wordt als deze eerste issue, dan mag Marvel zich werkelijk heer en meester der superhelden-films noemen.

95%
95%
Perfect Debuut

Scott Lang is niet de perfecte superheld maar Spencer schrijft hem op een manier waardoor je niet anders kan dan met hem meeleven. Pik deze op, zelfs al reikt je kennis van Marvel niet verder dan de films. Alles wat je moet weten wordt haarfijn uitgelegd. Als alles goed en wel verloopt, kan je deze zomer je vrienden imponeren met je kennis van Ant-Man. En zal iedereen van je houden. En leven we allemaal nog lang en gelukkig.

  • Tekenstijl
    9
  • Sfeerschepping
    10
  • Verhaal
    9.5
Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties