Het jaar is 1977 en het stadje waar we ons bevinden heet Redlands.

Schrijver: Jordie Bellaire
Tekenaar:
 Vanesa Del Rey
Uitgever: Image Comics
Verschijningsdatum: 9 augustus 2017

We kijken uit op een brandende boom met enkele stroppen. De plaatselijke politie heeft zich verschanst in hun bureau waar ze worden belaagd door bovennatuurlijke machten. Of laten we zeggen: demonen. En in de kelders van het gebouw bevinden zich natuurlijk de tot de nok toe gevulde cellen met criminelen. Nee, het is geen fijn moment om hier aanwezig te zijn. Sommige mensen laten zich niet zomaar lynchen en het ziet er naar uit dat Redlands hiervoor een prijs gaat betalen.

Jordie Bellaire maakte vooral naam als inkleurder en met Redlands doet ze een eerste poging om een eigen reeks op te zetten samen met tekenares Vanesa del Rey. Het is een bijzonder aardige eerste boreling voor iemand zonder noemenswaardige ervaring als schrijfster. Er is een duidelijke onderstroom van horror aanwezig. Het echte enge is niet dat wat in beeld komt, maar juist datgene wat tussen de regels doorsijpelt. Het tekenwerk van Del Rey draagt ook bij aan de sfeer. Het is claustrofobisch en benauwd en dat past daarom bij de setting.

Redlands

Er zijn ook nadelen. Je kunt aan de setting en enkele personages zien dat Bellaire geen Amerikaanse is. Ze loopt over de platgetreden paden heen en werkt met bekende stereotypen zoals de racistische ietwat achterlijke politieagenten die uiteraard uit het zuiden van de VS komen. Aangezien er een lynchpartij op stapel stond, mag je aannemen dat het stadje en zijn bevolking ook afkomstig is uit het handboek van de clichés uit horrorfilms. En dat is jammer.

Toch is datgene wat tussen de regels doorsijpelt nu juist het boeiendste aan het verhaal. Er wordt veel gesuggereerd maar weinig gezegd. Daarom is er altijd nog de mogelijkheid dat alles in de toekomstige issues op zijn kop wordt gezet. Toch mag je dat niet meenemen in een oordeel en daarom is dit best een aardige opener maar nog niet bepaald spectaculair te noemen.

6 Voldoende

Redlands is horror uit het boekje. Nog niet spectaculair maar smaakt wel naar meer.

  • Verhaal 6
  • Tekenstijl 7
  • Sfeer 7
Share.

About Author

Reacties