Brandon Graham is een van die tekenaars die je rustig kunt omschrijven als een vakidioot. Lang voordat Cartoonist Kayfabe het populair maakte, had Graham al een eigen website waarin hij uitgebreid aan het nerden was over de comics die hem inspireerden en waar hij zoal mee bezig was qua werk en leven. Het was voor de Brandon Grahamista al even bekend dat deze comic in het vat zat. En nu is hij er eindelijk!

Schrijver/tekenaar: Brandon Graham
Uitgever: Image Comics
Verschijningsdatum: 19 januari 2021

Eugene werkt en woont in Elephant city. Hij gaat naar zijn werk en eet ’s avonds voor de tv zijn prakje. Het enige serieuze tijdverdrijf is de moeite die Eugene steekt in het selecteren van zijn maaltje. Als hij wat goedkoper eet, dan kan hij zich een beter tv-programma veroorloven. Pas tegen het einde van deze issue gebeurt er iets waardoor Eugene zijn veilige omgeving moet verlaten en besef je dat Elephant City daadwerkelijk een lopende olifant is.

Rain Like Hammers is huiselijke sciencefiction

Rain Like Hammers is een dystopisch verhaal. Alles aan deze comic is zo ingesteld dat het je een gevoel van vervreemding bezorgt. Er zijn nagenoeg geen close-ups. alles wordt afgebeeld met een zekere afstand. Hierdoor krijg je als lezer een gevoel bij de manier van leven van Eugene en hoe hij zich moet voelen.

© Brandon Graham

Het is duidelijk het verhaal van iemand die verhuisd is naar een andere stad en moet wennen aan het leven daar. Dat het in een sciencefictionsetting plaatsvindt is wel intrigerend. Het lijkt toch een pet peeve te zijn van Brandon Graham. Eigenlijk is het een autobiografisch verhaal dat gewoon in een willekeurige Amerikaanse stad had kunnen spelen.

Dat autobiografische wordt versterkt door de tattoo van Eugene. Op zijn nek draagt hij de beeltenis van een olifant. Graham heeft zelf een identieke tattoo in zijn nek. Alles verandert aan het einde van deze comic wanneer een gebeurtenis ervoor zorgt dat het monotone leven van Eugene wordt doorbroken.

Rain Like Hammers zal vijf delen tellen. Het is zo’n verhaal dat boeiend is om te lezen, maar dat je niet mist als je het niet hebt gelezen. Het is een comic die je eerder zou verwachten bij boetiekuitgeverijen zoals Drawn And Quarterly of Fantagraphics. Als je fan bent van Brandon Graham, dan is dit spekkie voor het bekkie. Ieder ander moet er eerst even naar kijken.

7 Oké

Rain Like Hammers is in dit eerste deel vooral voer voor fans van de tekenaar. Het is even afwachten of dit aantrekkelijker gaat worden voor een breder publiek.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 7
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties