Powers: Bureau was bedoeld als een frisse start. Brian Michael Bendis en Michael Avon Oeming lanceerden in 2013 deze zachte reboot van Powers om een instappunt te creëren voor nieuwe lezers.
Schrijver: Brian Michael Bendis
Tekenaar:
Michael Avon Oeming Uitgever: Marvel Comics Verschijningsdatum: 21 juni 2017

Rond deze tijd werd namelijk ook bekend dat Sony een tv-serie gebaseerd op deze comic wilde lanceren op hun Playstation Network. Inmiddels zijn we ruim vier jaar verder en zijn de heren een illusie armer omdat de Powers tv-serie na twee seizoenen werd stopgezet door Sony. Al had dat schijnbaar meer met politiek te maken dan de populariteit van de reeks, want volgens Bendis keken er aardig wat mensen naar. Wat rest is deze stevige jongen, de zevende in de hardcover reeks alweer, waarin deze hele arc wordt gebundeld.

Powers vertelt het verhaal van de politieagenten Christian Walker en Deena Pilgrim. Deze agenten houden zich bezig met moordzaken waar de zogenaamde Powers (De naam voor mensen met superkrachten) bij zijn betrokken. Pikant detail.. Walker is zo’n power en dat zorgt soms voor de nodige spanningen. Na het tumultueuze einde van de zesde hardcover, waarin een complete stad onder water liep naar aanleiding van een zaak, zijn de Powers aan banden gelegd en zijn onze vrienden in dienst getreden bij de FBI om de orde binnen de Powers-gemeenschap te handhaven. Er zijn twee verhaallijnen die in elkaar overlopen. Er is een verhaal dat draait om de handel in sperma van de Powers, wat een nogal desastreuze uitwerking heeft op gewone mensen die ermee in aanraking komen. En natuurlijk een bijzondere moordzaak waarbij een zekere Retro Girl weer om de hoek komt kijken….Powers pageHet is begrijpelijk dat Bendis en Oeming om commerciële redenen voor een zachte reboot kozen. Dat brengt echter ook een nadeel met zich mee. De flow die beide heren sinds het prille begin van deze reeks in het jaar 2000 hebben opgebouwd wordt onderbroken, waardoor je een nogal kleurloos verhaal krijgt. Het mist veel van de mythologie van deze reeks, waardoor vaste lezers zich ietwat tekort gedaan zullen voelen en bevat toch teveel inside-info, waardoor veel nieuwe lezers zich waarschijnlijk wat verloren zullen wanen. Deze reeks lijdt bovendien aan het gebrekkige tempo van de makers. Gemiddeld anderhalf jaar doen over 12 issues en dan ook nog eens drie jaar erover doen om dit alles te bundelen in een hardcover. Het duurt te lang.

Dat is jammer. Iemand als Michael Avon Oeming heeft met zijn uitgekiende minimalistische tekenstijl, die trouwens fraai wordt aangevuld door inkleurder Nick Filardi, het gereedschap in huis om een snelle productie te halen. Maar goed, in feite betalen beide heren de productie van deze comic uit eigen zak en verdienen ze geld met de royalties. De reeks is sinds 2015 verder gegaan met een nieuwe reboot en is na ruim 2 jaar zo’n 7 issues gevorderd. Dat is te langzaam en dat zie je ook terug in de verkoop van de losse issues. Met dit tempo is een nieuwe hardcover pas rond 2020 beschikbaar.

Bendis en Oeming zullen om sentimentele redenen niet zo snel afscheid nemen van deze reeks. Maar ze zullen zich flink moeten herpakken willen ze Powers richting het twintigjarig jubileum in 2020 kunnen loodsen. Dit verhaal krijgt een krappe voldoende.

7 Gewoontjes

Het is een amusant verhaal. Het doet alleen de vaste Powers-lezers te kort en zal nieuwe Power- lezers soms wat teveel doen duizelen.

  • Verhaal 6
  • Tekenstijl 7
  • Sfeer 6
Share.

About Author

Reacties