Old Guard vertelt het verhaal van de wapenbroeders Andy, Nicky, Joe en Booker. Vier huurlingen die voor geld al je vuile klussen opknappen.

Schrijver: Greg Rucka
Tekenaar: Leandro Fernandez
Uitgever: Image Comics
Verschijningsdatum: 30 augustus 2017

Deze titel is ook een soort verkapte woordgrap die eigenlijk al aangeeft waar het verhaal om draait. Dit zijn namelijk niet zomaar huurlingen. De leeftijd van dit gezelschap varieert van enkele millennia tot een jaartje of 250. Leden van deze oude garde stonden zij aan zij met Alexander de Grote toen deze op de grenzen van de wereld stond, anderen vochten mee in de Amerikaanse burgeroorlog of namen samen met Napoleon de benen uit Rusland. Ze zijn praktisch onsterfelijk, ook al hebben ze geen idee waarom.

Old Guard pagina
Als je vele eeuwen leeft dan valt dit je zwaar. En ieder dealt op zijn of haar manier met de loodzware last van eeuwig leven en het sluimerende verlangen naar de dood. Maar in een eeuw waarin de wereld nog nooit zo klein is geweest is het moeilijk om dit geheim te houden. Wanneer het geheim van de oude garde na een opdracht op straat ligt moeten deze wapenbroeders samenwerken om dit recht te trekken want er zijn ergere dingen te bedenken dan de dood.

The Old Guard wordt verwezenlijkt door Greg Rucka en Leandro Fernandez. Beide heren werkten al eens eerder samen voor de reeks Queen and Country. Rucka is duidelijk de drijvende kracht achter deze comic. Z’n typische stokpaardjes als een militaristische achtergrond en een sterk vrouwelijk hoofdpersonage zie je ook hier weer terug. Op zich niks mis mee, maar het valt natuurlijk wel op.

Het tekenwerk is wel aardig, al is het soms wat te simpel. Het idee achter het verhaal is boeiend en de motivatie van enkele personages ook. Maar het is erg, erg langdradig. Er hadden gerust wat pagina’s af gemogen. Los daarvan is het een verzorgd pakket dat het lezen waard is.

6 Goed

Old Guard is bij tijd en wijlen wat langdradig. Maar ondanks dat is het een redelijk vermakelijke comic geworden.

  • Verhaal 6
  • Tekenstijl 7
  • Sfeer 6
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties