Beste nieuwe strips: de week van 24 november

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben? Dit zijn de beste nieuwe strips van de week!

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

operatie-overlord-2-omaha-beach
Anfies Tip: Operatie Overlord 2: Omaha Beach
(Bruno Falba, Davide Fabbri en Christian Dalla Vecchia)

Het tweede album in een reeks van drie over de verschillende strategische doelen van het slotoffensief van de Tweede Wereldoorlog spitst zich toe op het grootste en bekendste offensief van de landing in Normandië. Een beetje vergelijkbaar met Saving Private Ryan, wordt de focus gelegd op de kleine mensen in het grotere historische kader. Het eerste album was alvast een voltreffer, en ook hier wordt benadrukt dat tegenover de heroïek ook veel tragedies stonden.

de-zielenvreter
Jeroens tip: De zielenvreter 2: De poort
(François Lapierre & Patrick Boutin-Gagné)

Bovennatuurlijke verhalen zijn er genoeg, maar De zielenvreter is er toch in geslaagd onze aandacht te trekken. Het verhaal is spannend: na de plottwist van het eerste deel zijn we oprecht benieuwd naar wat er achter de poort van het Shaduwmeer zit die door de monsterlijke wachter bewaakt werd…

samber-straatmadeliefje
Anfies tip: Samber 7: Straatmadeliefje
(Yslaire)

Yslaire heeft van zijn reeks over de familie Samber zijn absolute meesterwerk gemaakt: naast deze reeks, waaraan hij al sinds 2003 bezig is, zijn er ook nog de zijsprongetjes in De oorlog van de Sambers. Deze keer bevinden we ons in 1957, voor alweer een nieuwe generatie Sambers die onder de familievloek lijden. Met deze editie komt het einde langzaam maar zeker nabij: het eerste deel van de derde en laatste cyclus is nu een feit. Met 5 jaar tussen dit album en het vorige kunnen we alleen maar hopen dat het volgende album er wat sneller komt.

Ultimates 2
Davy’s tip: Ultimates 2 #1
(Al Ewing & Travel Foreman)

Ik heb enorm genoten van de eerste Ultimates, voor Civil War II. Dit is de eerste issue na de 2e burgeroorlog en ik ben heel benieuwd naar wat de veranderingen zijn en waarom die 2 naast de titel komt te staan. Dit blijft dé reeks om te volgen als je wil weten hoe het nieuwe Marvel universum in zijn werk gaat, dus ik zal deze dan ook plichtsgetrouw blijven lezen.

mermaid-project

Jeroens tip: Mermaid Project 1 & 2
(Léo, Jamar & Simon)

In een wereld waar de klimaatverandering genadeloos heeft toegeslagen, is Romane Pennac plots een minderheid: ze is blank. Mermaid Project is een nieuwe politiereeks in een aanzienlijk veranderde toekomst. Wij zijn alvast benieuwd welke verhalen zich in deze unieke setting zullen afspelen.

 

A.D. After Death
Davy’s tip: A.D. After Death #1
(Scott Snyder & Jeff Lemire)

Het is alsof ikzelf baas van Image Comics werd en een creatief team mocht samenstellen: Scott Snyder & Jeff Lemire! De man achter Wytches, American Vampire & de beste Batman-reeksen in jaren samen met de man achter Sweet Tooth, Moon Knight & Descender. Allemaal kleppers van reeksen waar ik niet genoeg van kan krijgen! Ik geef het je op een blaadje: dit wordt een prachtreeks.

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

vincent-heilige-tussen-de-musketiers 
Anfies Tip: Vincent – Heilige tussen de musketiers
(Defaux & Jamar)

De heilige Vincent heeft echt bestaan, maar omdat strips toch wat spannend moeten blijven, besloten Defaux & Jamar om een murder mystery te mixen met de historische werkelijkheid. Op 80 bladzijden krijgen we de zoektocht van de Franse priester te zien, in zijn kruistocht om de kwetsbare jongeren in Parijs te beschermen. Aanvullend krijgen we ook een historisch dossier, met wat meer achtergrond. Er valt wat te zeggen om de weinige feiten die bekend zijn aan te vullen met wat fictie. Ik ben benieuwd!

blauwbloezen

Jeroens tip: De Blauwbloezen: een hommage door…
(Zidrou, Maltaite, Munuera, Cauvin & anderen)

België heeft al jarenlang een rijke striptraditie en sommige van die reeksen beginnen feestelijke mijlpalen te kennen. Zo ook De Blauwbloezen. Naar aanleiding van het verschijnen van het zestigste album brengt Dupuis dit hommage-album uit, waarin 19 toptalenten op hun eigen, unieke manier hulde brengen aan korporaal Blutch en sergeant Chesterfield.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties