In Monster Unleashed moeten alle Marvel-helden het opnemen tegen ’s werelds meest gevaarlijke monsters.

Schrijver: Cullen Bunn
Tekenaar: Steve McNiven
Uitgever: Marvel
Verschijningsdatum: 18 januari 2017

Op een dag worden de helden van het Marvel-universum wakker en ontdekken ze dat gigantische monsters op de Aarde landen. Ze vernietigen alles wat op hun pad komt en hebben het speciaal gemunt op superhelden. De Avengers, X-Men, Guardians of the Galaxy, Inhumans, Champions en meer moeten samenspannen om deze globale dreiging, die uit het niets is gekomen, in de kiem te smoren.

We zijn nog maar pas bekomen van de teleurstelling die Civil War II was en Marvel pakt alweer uit met een nieuw alles overschrijdend event. Maar in tegenstelling tot het geforceerde en zwaarwichtige drama van zijn voorganger, is de opzet van Monsters Unleashed duidelijk gericht op plezier. Ouderwets teams vormen en ouderwets vechten tegen klassieke gedrochten uit de stal van Marvel!

Het event zal geen jaar in beslag nemen, maar wordt verspreid verteld over slechts vijf nummers. Scenarist Cullen Bunn (Uncanny X-Men) neemt het schrijfwerk op zich, terwijl verschillende tekenaars elke issue onder handen zullen nemen. We houden ons hart vast dat die variatie in artiesten de samenhang van het geheel niet zal schaden, iets wat vaak voorkomt bij zulke ondernemingen.

Bunn opent met non-stop actie, waarin hij elk personage karakteristiek neerzet, en pakt slechts een pauze als we kennis maken met monsterjager Elsa Bloodstone (tip voor wie haar wil leren kennen: lees het hilarisch absurde Nextwave). Elsa is op haar eentje op zoek naar de oorzaak van de monsterverschijningen, maar de lezer ontdekt tegelijkertijd zelf de schuldige. Bunn schrijft hiermee een actievol spektakel met de superhelden waar we van houden, maar waar ook wel wat ruimte is voor donkere praat over het einde van de wereld.

Het eerste nummer wordt uitgetekend door Steve McNiven, die heel cinematografisch te werk gaat. De actiescènes (het grootste deel van het issue dus) springen in het oog, zonder dat het ooit rommelig aanvoelt. Elk personage is duidelijk afgelijnd en de monsters zijn daadwerkelijk fantastisch én gevarieerd. Zowel de schrijver als de tekenaar verdienen pluspunten om de chaos zo duidelijk op papier te brengen.

Monsters Unleashed begint alleszins als een frisse terugkeer naar het actievolle Marvel, zonder inmenging van politieke en sociaal-maatschappelijke discussie. Wie het wat gehad heeft met de zoveelste cross-over zal niet van zijn sokken worden geblazen, maar Monsters Unleashed is wel plezier van de bovenste plank.

7 Degelijk

Heb je het gehad met de events van Marvel? Dan blijf je best weg van Monster Unleashed. Al de rest mag zich verwachten aan een plezierig actiespektakel.

  • Tekenstijl 8
  • Verhaal 7
  • Sfeer 7
Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties