DC Comics heeft Tom King en Mitch Gerads gevraagd om zich te ontfermen over Mister Miracle.

Schrijver: Tom King
Tekenaar:
 Mitch Gerads
Uitgever: DC Comics
Verschijningsdatum: 9 augustus 2017

Het team van King en Gerads staat vooral bekend als de architecten achter de culthit: The Sherrif of Babylon en ze gaan nu een twaalfdelige serie maken rond superheld Mister Miracle. Hij is een ontsnappingskunstenaar (zijn echte naam is, oh ironie, Scott Free) wiens shows een groot publiek trekken. Maar als je deze comic openslaat, is het al snel duidelijk dat het niet zo goed met hem gaat want hij zit op de grond van zijn badkamer met twee doorgesneden polsen. Toch mogen we dit niet zien als zelfmoord. Want als ultieme stunt probeert Mister Miracle te ontsnappen van de dood. Tenminste dat zegt ie zelf…

Mister Miracle tv shot

De pagina’s zijn heel claustrofobisch opgezet en geven je als lezer een nogal beklemmend gevoel. Hier loont het dat tekenaar Gerads letterlijk alles doet op grafisch vlak. Er zijn veel close-ups op het gezicht van Scott, waardoor zijn paniek ook op jou als lezer overslaat. Door subtiel te spelen met het kleurwerk zorgt Gerads nog voor een extratje. Hij speelt met de waarneming van Scott en met de lezer. Wat is echt? Er duikt ook steeds vaker een boodschap op…

Mister Miracle boodschap

Is Mister Miracle doorgedraaid en is zijn uit de hand gelopen stunt niet gewoon een zelfmoordpoging? Het ziet er naar uit dat de beste ontsnappingskunstenaar ooit probeert te ontsnappen aan zijn lot, maar je kunt er niet omheen: Darkseid is!

Mister Miracle werd in de jaren zeventig door het creatieve genie Jack Kirby bedacht als onderdeel van zijn Fourth World-saga. Onder stripmakers is dit nog altijd een zeer geliefde reeks. Aangezien DC Comics (en Marvel) dit jaar de honderdste geboortedag van Jack Kirby vieren, is het logisch dat DC Mister Miracle afstoft. Gelukkig is het niet noodzakelijk om de oude comics van Kirby gelezen te hebben om deze titel te kunnen waarderen.

Deze comic is een stevig doortimmerd superheldendrama. Eerlijk? Het zou goed kunnen dat we hier aan het begin staan van een moderne klassieker. Stap nu in zodat je kunt zeggen dat je er vanaf het begin bij was.

8 Erg goed

Mister Miracle zou zomaar een moderne klassieker in wording kunnen zijn.

  • Verhaal 8
  • Tekenstijl 8
  • Sfeer 9
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties