Marvel wekt oude helden tot leven om hun nieuwe versies te ontmoeten

0

Vorige maand lanceerde Marvel een cryptische afbeelding vol klassieke superhelden en hun moderne tegenhangers. Nu heeft de comic-uitgever eindelijk onthuld wat er ons te wachten staat.

Het kunstwerk van illustrator Alex Ross beeldt onder andere Captain America, Wolverine en Ms. Marvel af zoals we hen al decennia kennen, naast hun nieuwe incarnaties: Sam Wilson, X-23 en Kamala Khan. Het was de voorbode van een nieuw event genaamd Generations, maar over de inhoud verklapte Marvel nog niks.

De details over Generations werden nu gelost door ABC en houden enkele grote veranderingen in voor de toekomst van het Marvel-universum. De onthullingen bevestigen de speculaties die opdoken bij de illustratie: de oude helden zullen samen strijden naast hun jongere evenbeelden. De klassiekers keren dus terug, zelfs diegenen die dood zijn, zoals Bruce Banner, Logan en Jean Grey.

marvel

Generations wordt een tiendelige reeks die zal verschijnen tussen juli en september, waarbij elke comic focust op één paar superhelden. De meeste van de onderstaande koppels zijn gemakkelijk in te beelden (bv. Clint Barton met Kate Bishop, of Peter Parker met Miles Morales), maar het is nog koffiedik kijken hoe Marvel overleden personages terug tot leven zal wekken binnen het huidige universum en de canon.

  • Iron Man (Tony Stark en Riri Williams) door Brian Michael Bendis
  • Spider-Man (Peter Parker en Miles Morales) door Brian Michael Bendis
  • Ms. Marvel (Carol Danvers en Kamala Khan) door G. Willow Wilson
  • Thor (Odinson en Jane Foster) door Jason Aaron
  • Hawkeye (Clint Barton en Kate Bishop) door Kelly Thompson
  • Hulk (Bruce Banner en Amadeus Cho) door Greg Pak
  • Jean Grey (jong en oud) door Dennis Hopeless
  • Wolverine (Logan en X-23) door Tom Taylor
  • Captain Marvel (Mar-Vell en Carol Danvers) door Margie Stohl
  • Captain America (Steve Rogers en Sam Wilson) door Nick Spencer

Eén ding is duidelijk volgens hoofdredacteur Axel Alonso: Generations zal een immense impact hebben op de jongste generatie superhelden. Niemand zal ongeschonden wegwandelen van de ontmoetingen met hun voorgangers.

De terugkeer van klassieke personages zoals Wolverine, The Hulk en de originele Captain America zat er sowieso ooit aan te komen. De vraag rijst nu wat Marvel van plan is met de huidige, veel diversere helden die hun mantels dragen zoals Sam Wilson en Laura Kinney (X-23). Tegelijkertijd is Generations het zoveelste comic event van Marvel op rij, hopelijk eentje die deze keer wél kan beklijven.

Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties