De cover van Marvel Two-in-One is niet bepaald subtiel: The Thing en Johnny Storm a.k.a The Human Torch beuken dwars door een Fantastic Four-logo. De boodschap is helder. Dit is niet The Fantastic Four-comic van je vader.
Schrijver: Chip Zdarsky
Tekenaar:
 Jim Cheung
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 20 december 2017

Reed Richards en Susan Storm kwamen samen met hun kinderen niet ongeschonden uit Secret Wars. Men neemt aan dat ze zijn overleden. Waar er eens vier waren, zijn er nu nog maar twee. The Thing en The Human Torch. Dan is daar ineens een oude bekende met een postume boodschap van Mister Fantastic. Zou het dan toch?

Marvel Two-In-One drama

Fantastic Four is een moeilijke comic. Marvels first family neemt een bijzondere plek in in het canon van Marvel Comics. Het was de titel waarmee Jack Kirby en Stan Lee het startschot gaven van het Marvel Universum. Er is een zeker sentiment aanwezig samen met de nodige historische waarde. De laatste jaren was de comic erg belegen geworden en was het meer Marvels versie van The Jetsons. Een gemoedelijk voortkabbelende soap waarbij soms Galactus of een exotische alien wat roet in het eten komt gooien.

Toch heeft deze comic zeker potentieel. The Fantastic Four is als goede sciencefiction. Wanneer de juiste snaren worden geraakt dan laat deze comic je met een prettige kriebel in de onderbuik kijken naar de wonderen van de kosmos. The Fantastic Four stonden, wanneer ze goed werden geschreven, op de grenzen tussen twee tijdperken. Het nu en een nieuwe morgen. De hele dynamiek tussen de familieleden geven het dan allemaal een menselijk gezicht.

Marvel Two-In-One 2

Deze issue van Marvel Two-in-One valt nog ergens in het midden. Er wordt wat gespeeld met bepaalde ideeën maar meer nog gaat het over twee mensen die omgaan met het verlies van enkele dierbaren en zich vastklampen aan een strohalm. Het is stoer dat het script van Zdarsky ontroert maar nergens verandert in een sentimentele draak. Wie weleens wat FF-comics heeft gelezen zal het moeilijk hebben om niet even te slikken bij de scène waarin Reed Richards The Thing toespreekt.

En dan het tekenwerk van Jim Cheung. Amai, wat een realisme. Wat zien zijn personages er goed uit en wat lopen ze in al hun veelzijdigheid over de pagina. Hun gemoedstoestand komt terug in hun hele lichaamstaal en gezichtsuitdrukking. Erg knap.

Zou het echt zo kunnen zijn dat twee goede comicmakers ook een goede comic oplevert? Zo simpel kan het toch niet zijn?

8 Goed

Marvel Two-in-One laat zien dat er nog leven zit in de FF. Kan het echt zo simpel zijn dat twee goede stripmakers ook garant staan voor een goede comic?

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 9
  • Sfeer 8
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties