Superman viert in 2018 zijn 80ste verjaardag. De Man of Steel is natuurlijk de oervader van alle superhelden en heeft alle felicitaties dik verdiend. Toch kun je jezelf afvragen of niet alles al gedaan is met Superman? Het weerhoudt Brian Michael Bendis er niet van om toch zijn tanden in Supes’ gespierde dijen te zetten.

Schrijver: Brian Michael Bendis
Tekenaar: Jesus Saiz
Inkleurder: Alex Sinclair
Uitgever: DC Comics
Verschijningsdatum: 15 mei 2018

Nieuwe schrijver, nieuwe schurk, Man of Steel heeft het allemaal

Mocht je Action Comics 1000 gelezen hebben, dan zal de lelijkerd op de eerste pagina’s je zeker niet doen schrikken. Dit is Rogol Zaar en hij heeft een hekel aan bewoners van Krypton en ziet ze als een plaag voor hun thuisplaneet. Zijn pleidooi voor een soort kosmische hoge raad om al deze Kyptonianen te kelen lijkt aan dovemansoren te zijn gericht.

Vele jaren later zien we hoe Superman Metropolis zuivert van twee schurken die misschien iets te maken hebben met een serie branden. Hoe deze verhaallijn zich laat combineren met de eerste is nog even afwachten. De cliffhanger komt volledig uit de lucht vallen en maakt in dat opzicht wel nieuwsgierig.

Man of Steel spread

Het eerste wat opvalt aan deze comic is het tekenwerk van Ivan Reis. De Braziliaan is in de voorbije 15 jaar uitgegroeid tot een vaste waarde voor DC. Zijn tekenwerk is degelijk en voorspelbaar. Als lezer weet je meteen wat je krijgt wanneer je zijn naam ziet. Op zich maakt hij het voor Bendis makkelijk om voet te zetten in de rijke wereld van DC Comics, omdat zijn werk het verhaal ondersteunt en verder niet afleidt.

Je kunt van een Superman-comic niet verwachten dat het verhaal nog ene originele invalshoek heeft. Waar een schrijver nog het verschil in kan maken, is de manier waarop het verhaal wordt verteld. Bendis zet alvast een vrij aardig fundamentje neer voor deze miniserie. Wie is Rogol Zaar en waarom klinkt zijn haat voor de Kryptonianen zo logisch? Is de nieuwe brandweercommandante een potentiële liefde voor Supes? En, nogmaals, wat de fok is dat voor een cliffhanger?

De echte charme zit hem in de innerlijke monoloog van Superman en de interactie van de personages. De typisch Bendisiaanse manier van schrijven geeft deze comic iets fris.

Man of Steel is al met al beter geworden dan verwacht.

7 Goed

Brian Michael Bendis debuteert eindelijk met zijn eerste serie bij DC Comics. En eerlijk? Het is beter dan verwacht.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 6
  • Sfeer 7
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties