Maak kennis met Spy Seal en laat de tekenaar juichen

0

Wisten jullie dat de Britse geheime dienst MI-6 een super geheime afdeling heeft genaamd The Nest en dat deze afdeling een kersverse agent in dienst heeft genomen genaamd Malcolm Warner, oftewel de Spy Seal?

In dit eerste verhaal gaat hij op een undercover missie om een terroristische groep te ontmaskeren die kunstgalerijen gebruiken als dekmantel om hoogwaardige militaire informatie vanuit Engeland naar Rusland te smokkelen. Deze eerste verhaallijn draagt de titel The corten-steel phoenix. Later deze maand verschijnt het eerste deel van Spy Seal onder de vlag van Image Comics.

Waarom vertellen we dit? Sinds maandag praat menig Amerikaans striptekenaar/reporter over de epische rant van Rich Tommaso, de tekenaar van Spy Seal, over deze serie. Op zijn Facebookpagina  plaatste hij een emotioneel bericht waarin staat dat de verkoop van de eerste issue tegenvalt. Het doet hem duidelijk in een existentiële crisis belanden en het belooft hem ook financieel aardig te treffen.

Spy Seal Flupke

Daarom willen we jullie eens wijzen op Spy Seal. Het is getekend in de typisch Belgische klare lijn-stijl en loopt over van de liefde voor het Franco-Belgische beeldverhaal. De trein op de cover van het derde nummer is zelfs vernoemd naar Hergé’s ondeugende ketje Flupke… Dat is toch intens schattig?

In de media hebben mensen vaak oog voor de succesverhalen bij Image Comics zoals The Walking Dead en Saga, waarbij ze uit het oog verliezen dat het stripmaken voor 90% van de artiesten simpelweg hard werken is voor weinig verdiensten.

Mocht je dus deze maand ruimte hebben in je comic budget dan hopen we dat je Spy Seal een kans geeft. Vraag aan je lokale dealer of onze vrienden van Worlds’ End en Comixcity wat ze voor jullie kunnen betekenen. De tekenaar zou er blij mee zijn.

Meer aanmoediging nodig? Bekijk alvast deze advanced review.

Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties