Een detective komt terecht in een stadje in het zuiden van de Verenigde Staten, waar hij stoot op een bovennatuurlijke case. 

Schrijver: Dan Watters
Tekenaar:
 Caspar Wijngaard
Uitgever: Image Comics
Verschijningsdatum: 11 november 2015

Nóg een bovennatuurlijke detectivereeks. Terwijl ik bij het recenseren van Black Magick dacht dat het nog een relatief klein genre was, rijst de één na de andere comic nu uit haar graf (en vooral dan nog onder Image Comics). Ik kan er niet genoeg van krijgen zolang de comic er een leuke wending aan geeft, zoals het nieuwe Limbo dus.

Clay is een privédetective met geheugenverlies. Hij werd wakker op een plek die doet denken aan New Orleans. Na een heftig nachtje uit wordt Clay opgewacht door zijn nieuwste zaak: een zangeres die werkt bij een gevaarlijke drugsbaron heeft iets gezien wat niet mocht. In een sneltempo verzeilt Clay in het bovennatuurlijke, maar bovenal geheimzinnige web.limbo1limbo2Limbo mag op het eerste zicht dan nogal reeds platgetreden paden betreden, de stijl en sfeer is alleszins allesbehalve ongeïnspireerd. Caspar Wijngaard heeft het soort moderne tekenstijl dat goed te vergelijken valt met het werk van Becky Cloonan (Southern Cross en Gotham Academy). Zijn dikke, scherpe lijnen worden ondersteund door donkere kleuren, afgewisseld met felle neontinten, die heel wat bijdragen aan de unieke sfeer.

Dan Watters speelt duidelijk met de clichés van het film noir-genre, denk maar aan de femme fatale, terwijl hij gelukkig heel wat origineels vermengt in zijn verhaal en diverse personages, zoals jaren ’80-elementen en mysterieuze eigenaardigheden. Limbo is gedrenkt in retro, zowel op het vlak van uiterlijk, als in iconische voorwerpen uit de eighties. Daardoor is de vergelijking met die andere nieuwe Image Comics-reeks, Paper Girls, natuurlijk snel gemaakt. De gelijkenissen stoppen daar ook direct, want terwijl Paper Girls de sciencefictiontoer opgaat, verkent Limbo het magische van de bayoulimbo3

87%
87%
Awesome

Limbo #1 is één van de sterkste eerste issues die ik ondertussen gelezen heb. Clichés worden vermengd met een eigenaardige bovennatuurlijke sfeer met eigthies-invloeden. Hopelijk worden mijn eerste indrukken waar in het vervolg. Misschien is het omdat ik er ook helemaal niks van verwachtte, maar deze neon-noir is om vingers en duimen van af te likken.

  • Tekenstijl
    9
  • Verhaal
    8
  • Sfeer
    9
Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties