Kingsman: The Red Diamond is het vervolg op de comic Secret Service van Mark Millar en Dave Gibbons. Deze comic diende als grondstof voor de film Kingsman: The Secret Service uit 2014.

Eind september verschijnt het vervolg op die film, genaamd Kingsman: The Golden Circle, in de bioscoop. Een ideaal moment om met een nieuwe comic te komen. Alvast een disclaimer… Deze comic staat verder los van de film natuurlijk.

Eggsy is inmiddels uitgegroeid tot een gevierd spion met hier en daar wat ruige randjes. Deze ruige randjes brengen hem in soms nog in de problemen omdat je het nu eenmaal niet kunt maken om een hoogbejaarde Britse royal neer te hoeken. Je kunt een man wel uit zijn omgeving halen maar haal je de omgeving ook uit de man? Het is niet alleen maar luchtigheid, want een nieuwe schurk doemt op aan de horizon.

Kingsman: The Red diamond plaat

Kingsman – het oordeel

Kingsman: The Red Diamond is dus niet gemaakt door het duo Millar en Gibbons. Het werk is aan Rob Williams en Simon Fraser. De tekenstijl van Fraser is behoorlijk afwijkend van Gibbons zijn stijl. Furmans voordeel is dat zijn werk meer leeft dan de strepen van de oude meester. Het werk van Gibbons is te steriel geworden nu hij digitaal werkt.

Kingsman bejaarde

Ook het script van Rob Williams is beter dan het werk van Millar. Williams kiest voor een andere verhaalopbouw, waardoor het thema van deze comic snel boven komt drijven. Het draait vooral om klasse en het stille venijn dat leeft tussen zij die het goed voor elkaar hebben en zij die het minder voor elkaar hebben. Toch wordt de actie niet vergeten.

Als James Bond in de 21ste eeuw zou worden bedacht, dan leek hij sterk op Kingsman. Het combineert actie en spionage met een stukje maatschappelijk bewustzijn. Liefhebbers van het genre doen hier geen verkeerde koop.

7 Heerlijk

Deze 21ste eeuwse James Bond combineert spanning en actie met een stukje maatschappelijk bewustzijn.

  • Verhaal 6
  • Tekenstijl 7
  • Sfeer 8
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties