Wie dacht dat Kick-Ass na drie verhaallijnen en twee films wel zo’n beetje klaar was, heeft Mark Millar en John Romita Jr niet meegerekend. Ze zien nog toekomst voor de titel. De jaren van Dave Lizewski zijn daarentegen wel voorbij. Er zit een nieuwe heldin achter het masker.
Schrijver: Mark Millar
Tekenaar: John Romita Jr
Uitgever: Image Comics
Verschijningsdatum: 14 februari 2018

There is a new Kick-Ass in town

Een maandje of drie geleden had Patience een laatste missie als soldate in Afghanistan.

Kick-Ass soldate

Daarna zou ze afzwaaien en terug naar haar man en kinderen gaan. Dan was het de beurt aan manlief om het salaris binnen te brengen zodat zij een opleiding kon gaan doen. Bij terugkomst blijkt dat haar man de kinderen heeft achtergelaten bij haar ouders en de wijde wereld is ingetrokken met een nieuwe liefde. Hij ziet zichzelf als artiest en trok het niet dat Patience niet in hem geloofde.

Patience kan de schoolbanken vergeten. Ze ziet zich terug in tal van marginale baantjes om de kost te verdienen. Ze heeft echter grootste plannen om aan haar geld te komen. Deze plannen hebben iets te maken met het overvallen van banken. En niet zomaar banken..

Kick-Ass jobke

Soms wordt het nut van veranderen overschat. Millar en John Romita Jr laten alles bij het oude. Het enige wat anders is, is dat Patience natuurlijk een stuk volwassener is dan haar voorganger. Er is ook niet echt sprake van een moreel dilemma, want een beetje lezer begrijpt wel waarom onze heldin doet wat ze doet.

De vraag is of zij en haar familie er ongeschonden uit gaan komen?

Kick-Ass is dus vooral meer van hetzelfde. Alleen dan ietsje beter. Er zit nog steeds een gewoon persoon achter het masker. Alleen is deze heldin in staat om serieus kont te schoppen. Dat ze zwaardere tegenstand oproept, is een leuk extraatje.

Even tussendoor. Overigens blazen we nu niet helemaal de loftrompet over Jr’s tekenwerk. De man kan echt geen kleine kinderen tekenen.

Fans van Kick-Ass kunnen zich hier onmogelijk aan vertillen. Sterker nog, volgende week keert Hit-Girl ook nog eens terug. Nice!!

7 Cool

Verandering is overroepen. Kick-Ass is vooral meer van hetzelfde en stiekem is dat best lekker.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 7
  • Sfeer 7
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties