Jimmy Palmiotti en Amanda Conner verlaten Harley Quinn

0

Toen DC Comics in 2014 aankondigde dat er een Harley Quinn-comicreeks zou komen en dat deze zou worden geschreven door Jimmy Palmiotti en zijn ega Amanda Conner, tevens covertekenaar, haalden lezertjes collectief de schouders op.

Harley Quinn? Ze was in 1992 een blauwe maandag lollig toen ze haar debuut maakte in Batman: The Animated Series maar haar overstap naar de comic had nooit echt gewerkt.

Inmiddels zijn we drie jaar verder en is van deze veronderstelling niets over gebleven. De serie werd een succes en verkoopt nog altijd ruim 30.000 issues per maand. Harley Quinns populariteit schoot trouwens ook naar ongekende hoogten door toedoen van actrice Margot Robbie in de Suicide Squad-film van 2016.

Maar voor Jimmy en Amanda is de tijd van afscheid nemen aangebroken. In december verschijnt issue 34 en dat zal hun laatste deel zijn. Het paar neemt een korte pauze en wil een korte reis maken. Er is, volgens Amanda Conner, nog een dikke ‘bijbel’ vol ideeën voor deze reeks. Niet dat dit wil zeggen dat ze op korte termijn terugkeren.

In 2018 wordt het stokje overgenomen door schrijver Frank Tieri en tekenaar Inaiki Miranda. Dan kunnen we zien of Harley Quinn ook een leven heeft zonder het duo wat haar groot maakte op papier.

Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties