J.Rom #3 Verblind (review)

2

Yes! Eindelijk hebben we het deel dat al onze vragen moet oplossen in handen. Of dat dachten we toch… Daar waar J.Rom #3 Verblind al onze vragen zou moeten beantwoorden, worden we nu met nog meer mysteries opgezadeld. Positief nieuws: dan is dit waarschijnlijk nog niet het laatste deel dat de makers in petto hebben, maar echt duidelijk zijn ze hierover niet.

jrom 3 4 1Het verhaal pikt verder in waar het ons in J.Rom #2 achterliet. Onze gouden held zit samen met Abbadon opgesloten in de Attica II ruimtegevangenis, waar hij in de handen is gevallen van een sadistische gevangenisdirecteur. Maar Abbadon weet door de hulp van Doctor Yulls en zijn robot-leger te ontsnappen en J.Rom krijgt hulp uit onverwachtse hoek om de snode plannen van Abbadon en Yulls te dwarsbomen.
Ondertussen heeft J.Roms hulpje PI een eigen actieplan opgericht tegen Yulls, maar dat plan valt in duigen en zo komt PI in de grijpgrage handjes van Yulls terecht.

jrom 3 1 1
Veel spanning en actie dus, zoals we die ook al kennen uit de 2 vorige delen. Grafisch is ook dit derde deel eentje om van te smullen en bewijst Romano Molenaar waarom hij ook in de States aan grote reeksen mocht werken. Inhoudelijk gaat het soms wel iets te smooth en te vlotjes, maar scenarist Bruno De Roover, heeft met J.Rom wel goud in handen! Een Force Of Gold als het ware. Want zeer leuk zijn de vele knipogen die in het verhaal verweven zitten. Zo heeft Professor Barabas himself een belangrijke bijrol, maar ook het prehistorisch verleden van J.Rom dat we kennen uit de Suske en Wiske strips heeft blijkbaar veel invloed op de gouden stuntman. Ook Suske en Wiske worden vernoemd, zij het niet met naam.

jrom 3 2 1

Deze reeks zou voor mijn part nog wel even mogen duren. De open vragen die aan het einde van dit verhaal worden gesteld laten ons uitkijken naar meer. Maar waarom niet? We hebben met J.Rom nu onze Vlaamse Superheld die niet misstaat tussen de Amerikaanse Comichelden. En met Abbadon heeft J.Rom een geschikte aartsrivaal, die hem gerust nog een paar keer het leven zuur kan maken. Want zoals J.Rom het zelf zegt: “Hoe vaak moet de wereld nog gered worden?” Wat mij betreft: nog vaak.

jrom 3 3 1

83%
83%
Vlaams Vuurwerk

De cirkel is rond, toch wat de plot betreft. De strijd tussen goed en kwaad is beslist. Maar we blijven nog een beetje op onze honger zitten wat betreft het reilen en zeilen van Force, en haar bezielers Amanda en Pi. Ook wordt er op het einde nog wat twijfel gezaaid over de motieven van J.Rom en zijn trauma's die blijkbaar nog sluimeren.
Grafisch staat J.Rom als een huis. Moderne stijlen en technieken heffen de klassieke held naar een hedendaags niveau. J.Rom kan zich gerust meten met zijn Amerikaanse tegenhangers.
Nu hopen dat ook de makers en de uitgeverij ons nog meer van dat lekkers willen voorschotelen.

  • Tekenstijl
    9
  • Sfeer
    8
  • Verhaal
    8
Share.

About Author

Peter De Smet

Ongezouten meningen zijn beter voor mijn hart, volgens de dokter.

Reacties