Voor het nieuwe event van Marvel maken de Infinity Stones hun terugkeer en zo ook de strijd om het bezit ervan.
Schrijver: Gerry Duggan
Tekenaar: Mike Deodato
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 1 augustus 2018

Vergeet wat je geleerd hebt in Avengers: Infinity War, niet de pas overleden Thanos maar wel de superhelden bezitten de Infinity Stones. Maak kennis met de Infinity Watch. Het is een bond allegaartje met onder meer Captain Marvel, Doctor Strange, de uit elkaar gegane Guardians of the Galaxy en enkele superschurken.

Zes ervan hebben zich ontfermd over de stenen zodat niemand die kan herenigen met de Infinity Gauntlet zoals Thanos dat deed in de film. Deze keer willen Loki en de slechterik Requiem de stenen pakken, maar wie precies is deze laatstgenoemde gemaskerde schurk?

Scenarist Gerry Duggan en artiest Mike Deodato vliegen na enkele prologen nu écht in het Marvel-event van deze zomer (en dit najaar, want Infinity Wars en zijn cross-overs lopen nog door tot en met december). Duggan kiest ervoor om al redelijk snel duidelijk te maken wie onthuld zal worden in de plotwending. Daarom stoort het net dat het gesprek tussen de Infinity Watch zo uitgerokken wordt voordat de actie losbarst. Zijn verhaal is een beetje warrig en wie toch meer expositie wil, zal de prologen moeten lezen.

Het tekenwerk van Deodato is dubieus. Op het eerste zicht zit Infinity Wars #1 boordevol unieke persoonlijkheid: donker, met veel textuur, een unieke vormgeving van de strippanelen en met een perkamenten achtergrond in de plaats van witte bladzijden. Halverwege begint de stijl te voelen als een gimmick met een overdaad aan computereffecten die de personages en hun mimiek verdoezelen.

Ook al hebben fans het wat gehad met allesomvattende events in de comics van Marvel, de kans bestaat altijd dat er eentje goed is. Infinity Wars heeft door de selectie aan personages (denk Captain Marvel, Black Widow, Gamora en Loki) wel potentieel om te scoren. De plotwendingen intrigeren zeker, maar zowel het verhaal als de tekenstijl moeten eerst wat scherper gesteld worden alvorens we de rest oppikken.

6 Grimmig

Infinity Wars bevat personages waarvan fans houden en genoeg intrigerende wendingen, maar de tijd moet uitwijzen of het zoveelste event ook op zijn geheel boeit.

  • Verhaal 6
  • Tekenstijl 7
  • Sfeer 7
Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties