Hoogtepunten van Secret Wars – Mei

0

De eerste maand van Secret Wars zit erop, mei is afgesloten en juni is al onverbiddelijk begonnen. Ideaal moment om eens terug te kijken naar de hoogtepunten van Battleworld in mei. Welke tie-ins wisten ons te verrassen en welke verdienen op de schandpaal genageld te worden? Een klein overzicht!

Hoogtepunten

Secret Wars #1

Secret Wars 1

We beginnen bij het einde van alles wat ooit bestond, het begin van Secret Wars. Het Ultimate Universe en 616 Universe vechten het nog één keer uit, in de hoop de laatste incursion te overleven. Hoogtepunt van de issue was toch Cyclops en zijn Phoenix ei. En niet te vergeten het einde. Voor een gedetailleerder verslag, verwijs ik jullie graag naar onze review.

Secret Wars #2

Secret Wars 2

Secret Wars #2 was het begin van Battleworld en een issue waar we de werking van deze wereld volgen door de ogen van een jonge Thor. Prachtige issue met een ijzersterke intro én een blik van wat schuilt achter de Shield. Eén ding is zeker: It ain’t a pretty sight. We hebben ook deze issue in het lang en in het breed besproken, dus neem zeker ook de tijd deze review van Secret Wars #2 te lezen als je tijd hebt.

Secret Wars: Battleworld #1

Batteworld 1

We volgen een Punisher die z’n lichaam deelt met Dr. Strange wanneer hij tegengehouden wordt door een team bestaande uit Wolverine, Spider-man, Hulk en Ghost-Rider. Niet alleen is dit een knipoog naar New Fantastic Four uit 1991, het zorgde ook voor een episch einde, waarin Punisher op een explosieve manier het loodje legde.

Inhumans: Attilan Rising #1

Inhuman Attilan

Een groep rebellen onder de naam The Unspoken reist doorheen de Domeinen en dat is een doorn in het oog van Doom. Ghost Rider ‘G-Man’ wordt opgepakt door het Thor korps en Medusa krijgt de opdracht deze rebellie een halt toe te roepen. Het is een eerder tragere issue, waar meer verhaal wordt opgezet, maar het absolute hoogtepunt? G-Man’s design vinkt gewoon alle vakjes der coolheid aan. Spijtig dat we zo weinig zullen zien van hem…

Secret Wars: Journal #1

Journal #1

Eerlijk heb ik geen idee waar dit naartoe zal gaan, maar volgens de beschrijving is het belangrijk dat we deze tie-in lezen, dus gaf ik het een kans. Wat we eigenlijk zagen waren 2 groepen van rebellen die zich tegen hun God keerden. We hadden Lady Kate die als Hawkeye (en eigenlijk vooral als een Battleworld-Robin Hood) stal van de rijke en gaf aan de arme. Maar we mochten ook een blik werpen op een epische Moon Knight in Egyptia, een domein waar de Egyptische God Konshu nog heerst.

Deadpool’s Secret Secret Wars #1

Deadpool's Secret Secret Wars

Deadpool zou Deadpool niet zijn mocht hij niet volledig tegen de stroom in zwemmen. Waar alle andere tie-ins zich afspelen in het huidige Battleworld, vinden we Deadpool terug in de originele Battleworld uit de jaren 80. Dit zorgt niet enkel voor geniale throwback scènes met vette knipogen, maar ook voor een glorieuze 80’s Deadpool. Als dat geen hoogtepunt is, dan weet ik het ook niet meer.

Infinity Gauntlet #1

infinity gauntlet #1

Het is moeilijk een favoriet te kiezen uit alle tie-ins die we de voorbije maand te zien kregen, maar als ik écht moet kiezen dan wordt het deze wel. De tekenstijl is formidabel, het zit vol sfeer en actie, maar schept juist genoeg verhaal om te eindigen met een mooie cliffhanger. Eéntje die ik sowieso zal volgen.

Old Man Logan #1

Old Man Logan #1

Zo zijn we beland bij alle post-apocalyptische verhaallijnen in Secret Wars. In Old Man Logan zijn alle superhelden al jaren dood en heersen criminelen over een woestijnlandschap. Denk Mad Max meets Clint Eastwood meets Wolverine. Hoogtepunt van deze issue is wanneer Logan een groepje criminelen neerhaalt en eentje confronteert met zijn kostuum.

Planet Hulk #1

planet hulk #1

De eerste issue waar we beter kennis maakte met Greenland, een domein geïnfecteerd door gammastraling waardoor iedereen daar een op hol geslagen Hulk is. Gladiator Steve Rogers, samen met zijn dinosaurus-compagnon, gaat naar Greenland op missie. Hoogtepunt? De Hulks die zich afzetten tegen de Thors.

A-Force #1

A-Force #1

In het pittoreske paradijs Arcadia beschermen de vrouwelijke superhelden van het A-Force, met aan de leiding barones She-Hulk, de vreedzame en diverse bevolking van het eiland. Hun taak als beschermers blijkt echter te botsen met de wil van All-Father Doom wanneer Miss America Chavez het eiland bevrijdt van een gigantische haai. Miss America wordt verbannen, maar het A-Force bereidt zich voor om haar terug te halen. Ondertussen doet een nieuweling haar indrukwekkende intrede. Net dié nieuweling zal heel wat losmaken denk ik. Dat is dan ook het hoogtepunt van A-Force.

Dieptepunten

Er zijn enkele tie-ins die hier niet aan bod zijn gekomen, zoals Spider-Verse en Inferno bijvoorbeeld. Zijn dit daarom slechte tie-ins? Helemaal niet, ze wisten gewoon bij mij weinig los te maken of vielen bij mij niet direct in de smaak. Toch wil ik even stilstaan bij één issue dat werkelijk het label ‘dieptepunt’ verdient:

Ultimate End #1

Wat een ongelooflijk zooitje was dat? Niet alleen was het verschrikkelijk verwarrend, het sloeg ook helemaal nergens op. Ik voelde me opeens terug de beginnende comic lezer die probeerde Marvel te lezen. Veel te verwarrend met een belachelijk aantal vraagtekens.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties